Здравейте! От 18-20 години съседът ми отглежда селскостопански животни и ...

Здравейте!
От 18-20 години съседът ми отглежда селскостопански животни и кучета в съседство с моят двор.
Неговите селскостопански постройки граничат непосредствено с оградата която дели двата имота. Разстоянието от неговите селскостопански постройки, където отглежда животните, до прозорците на къщата ми е не повече от около 8 метра по права линия.
Ориентацията, спрямо географските посоки, на неговият имот и моят е запад/изток.
Следствие на това, че ориентацията на въздушните течения в над 95% от годината е от неговият имот към моят, в моят имот постоянно мирише от животните, и на практика не мога нормално да ползвам пространството пред домът си. Примерно да изляза и да се храня (когато времето позволява това), на открито, гости да поканя, работа на открито да върша (имам си градинка където имам плодни дръвчета, а и си сея зеленчуци).
За справка - неговата къща, постройката в която живее, е на тройно по-голямо разстояние от мястото където той живее, и е точно в обратна посока на въздушните течения. Това обуславя фактът, че той отглежда животни, а миризмата аз я търпя.
В по-голямата част от година, не мога и прозорците на къщата си да отворя, поради това, че миризмата е навсякъде около тях.
Говорих с него по този въпрос, но ефект няма.
Мястото за което става въпрос, е в град Горна Оряховица.

Бих помолил за съвет, като какви законови мерки бих могъл да предприема, за да се реши този проблем.

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си