Дискриминация или обикновен опит за измама?

Здравейте,
Получих пратка от Китай която се намира в митница летище София. Вече на българска територия доставката трябва да се извърши с ТНТ България. Изпратих всички документи попълнени чрез имейл, направих и плащане за митническо предсавителство, тъй като съм от провинцията и съм инвалид. Последното беше споменато три пъти. След четири дни без отговор направих запитване колко напреднал е процесът по митнническото освобождаване и самата доставка на което ми беше отговорено, че изпратените документи не били попълнени, което е 100% лъжа. Мога да го докажа тъй като пазя писмото, а от вече изпратено писмо не може да се премахват прикачени файлове а след изтегляне и отваряне се вижда че са попълнени.
Изпратих ново писмо, отново с попълнени документи, като с неприкрито разочарование и възмущение описвам, че за мен това е явна дискриминация. От ТНТ България знаят, че съм инвалид, дори в един телефонен разговор лично бях попитан да потвърдя информацята от едно от писмата които им изпратих във връзка с пратката.
Втори ден нямам никакво известие. Отказаха да потвърдят дали превода е получен, би трябвало, превода е направен успешно през системата на epay.bg
Покупката ми е на стойност 750 лева и това не включва дължимото ДДС.
Как да постъпя, така, че ситуацията да не ескалира още до съдебен спор и обвинение в дискриминация?

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си