Жалба срещу съсед

Здравейте,
Живея в блок и имаме проблем с един от съседите ни.
Ежедневно, в стълбището на блока и в банята се усещат неприятни миризми. Предполагам, че "отглежда" котка/котки, което е причина за характера на миризмата, която усещаме. Съседът ни живее на втори жилищен етаж и всички, които сме над него усещаме тази воня, която навлиза в баните и тоалетните ни през вентилационната шахта или канализацията, може би. Миризмата е много остра и изключително неприятна. Понякога е непосилно да се влезе в банята или мокрото помещение, за да си измиеш зъбите, дори.
Неколкократно сме разговаряли с лицето, получаваме уверения, че ще отстрани проблема, но това така и не се случва.
Нямаме нищо против отглеждането на домашни животни, но мисля, че това трябва да става без да се причинява дискомфорт на останалите обитатели на входа. За съжаление, не мисля, че са създадени необходимите условия за отглеждането на домашни любимци (обезпаразитяване, осигуряване на специално място, където животното да се изхожда, а заради това страдат всички.
Лятно време негативният ефект на миризмата се увеличава многократно.

Моля, за насоки и препоръки за справянето с този проблем. Към кого да се обърнем, къде да изпратим нашата жалба, кой може да ни помогне? Напрежението ескалира с всеки изминат ден.

Предварително благодаря!

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си