Просрочие и ЦКР

Здравейте.

В моя случай имам кредитна карта към определена банка, към която през миналата 2020 година съм имал просрочена вноска, за която не бях уведомен и малко след това пуснах мораториум на самата карта за няколко месеца.

През това време тази вноска се счита за неплатена (аз нямам представа за това) и банката всеки месец от Май 2020 до сега пускат към ЦКР просрочени задължения.

След края на мораториума съм вкарвал минималната месечна вноска, защото не съм получавал каквото и да е уведомление за просрочие в писмен/електронен/телефонен вид. Днес получих справка в ЦКР и звъннах в отдела отговарящ за карти на банката и ми казаха, че са на път да пуснат съдебно искане за картата и, че реално не е обслужвана, пак повтарям абсолютно никакво уведомление не съм получил откакто това "просрочие" го има и какво да направя за да го предотвратя. Всеки месец получавам извлечение по картата, което показва баланс,задължение и минимална вноска, но нищо, което да казва, че имам просрочие и колко пари да вкарам, че да го предотвратя.

Налични са всички смс-и и извлечения към картата и се вижда, че няма дума за просрочие.

Въпросът ми е какво мога да направя в този случай, тъй като не съм уведомен по какъвто и да било начин, че трябва да покрия определено задължение, за да не се отразява в ЦКР, тъй като, ако не им бях звъннал нямаше и да разбера какво се случва?

Благодаря.

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си