Казус със ЗК

Здравейте,

Свързвам се с вас, във връзка с издаден фиш от Кат за липса на гражданска отговорност, който е с дата 19.11.2018 г.,при все че има полица от въпросния застраховател (кипърската "Olympic") за периода 19.12.2017-18.12.2018 г.

На кратко, казусът е следният: Свекър ми е регистриран като ЕООД, тъй като упражнява таксиметров дейност в гр. Пазарджик. Всяка година плаща необходимите застраховки, спиране е от органите на Кат и до момента не е излизал този проблем. Изведнъж, когато е време да поднови свидетелството си за управление на МПС, го уведомяват, че има електронен фиш, на стойност 2000 лв. (огромна сума за всеки средностатистически българин, а да не говорим за човек, работещ като таксиметров шофьор в малко българско градче).

Отговорът, че е ликвидацията на застрахователната компания е бил обявен по медиите е неприемлив, тъй като не всеки е длъжен да чете вестници и да гледа новинарски емисии. Нямало е никакво уведомяване от страна на компанията до неин клиент, което би следвало да има значение.

Молим за съдействие от ваша страна, по отношение на това как бихме могли да постъпим, за да се справим с тази, по наше мнение, несправедливост!

Мога да приложа копия от полицата и фиша от Кат, ако ще ви помогнат.

Предварително благодаря за отзивчивостта, бързата и компетентна реакция!

С пожелания за усмихнат и ползотворен ден,

Василена Георгиева

0899171700

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си