Съдебна заповед за плащане на такса вход

Здравейте,
получих разпореждане да си заплатя задълженията към етажната собственост, представлявана от Вход "Мениджър".
Въпросът ми е, след като от входа не сме упълномощавали вход Мениджър да ни представляват, какво право имат те да подават заявление в съда за издаване на такава заповед? Имам съмнение и относно легитимността на избора на фирмата като цяло. При оспорване на размера на задълженията към етажната собственост, ако съдът прецени, че имам право и размерът не е равен на посочения от вход мениджър, кой ще заплати съдебната такса и адвокатския хонорар, включително и вече начислените ми такива?
Малко предисловие - нямам против да си плащам таксите, но въпросната фирма е избрана за домоуправител в момент, в който живея в чужбина, при завръщането си намирам бележка на вратата, че дължа такси за 12 месеца. Има решение на етажната собственост, че при необитавано жилище се заплаща 50% от таксата, но при заварено положение ми е отговорено, че не може декларацията да се подаде със задна дата.
След прибирането си от чужбина коректно съм си заплащал таксите, но оспорвам размера на начислените в мое отсъствие такси.
Благодаря.

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си