Запис на разговор без съгласие от страна на мобилен оператор

Здравейте,

Клиент съм на един от мобилните ни оператори и имам стар безсрочен договор. Последните години избягвам дълги и безсмислени опити да ми предлагат каквито и да е нови договори, като изрично казвам веднага, че не желая да бъда записван, при което служител/ката приключват разговора.
Или поне така беше до днес, когато след стандартната процедура при мой отказ, служителката каза "да но" и продължи да си рецитира условията и почти ме уведоми, че ми праща документи с нов договор по пощата. Изчаках учтиво тези 4 минути, при което казах, че нямам желание да подписвам нищо защото не желая срочен договор, както и отново напомних, че съм отказал да ме записват, служителката ме уведоми, че нямало как да спре записването, рецитира още малко, при което все пак прекрати разговора.
Искрено се надявам, че не са решили да ми продадат все пак нещо, още повече при така проведения разговор, но въпроса ми е, имат ли право да записват разговора, дори и да съм страна по договор, въпреки, че съм дал изрично несъгласие за записване?

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си