Какви права имам върху пространството на етажната площадка пред моя имот? Мога ли да си държа обувките/бебешка количка там?

Здравейте, имам следния казус: Съседката отсреща постоянно ни прави проблеми, че си държим нещо пред вратата на НАШИЯ апартамент. Първо ѝ пречеше тротинетката на детето (махнахме я), сега ѝ пречат обувките за работа на мъжа ми. Също така ѝ пречеха и кофите за разделно събиране на боклук на стълбищната площадка, където боклукът, който изхвърляхме беше изцяло от хартия и измити пластмасови опаковки. В крайна сметка и тях махнахме само мир да има. Проблемът е, че за мен това вече се превръща в тормоз! Чакаме бебе и имам чувството, че бебешката количка, която смятам да си държа пред вратата, също ще ѝ е проблем.

Държа да отбележа, че нищо не затруднява преминаването ѝ по площадката до нейния апартамент. Просто, цитирам, ѝ „загрозяват обстановката“. В същото време въпросната госпожа на своя глава е купила грозни постери от Джъмбо, които е залепила със силикон по стените на цялата площадка и навсякъде е наслагала изкуствени цветя, без да ни попита дали имаме нещо против.

Та, искам да попитам, какви са нашите права в случая?

Благодаря предварително.

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си