Ползване на услугите на нотариус за покупко-продажба на недвижимо имущество

Здравейте!
Имам въпрос за изповядването на сделка за покупко-продажба/дарение/прехвърляне на недвижим имот. В интернет прочетох, че тези сделки се извършват от нотариуса, в чийто район се намира имотът - нотариусът не може да извършва нотариални действия извън своя район. Означава ли това, че трябва да си търся нотариус според адреса на кантората му?
Това условие важи ли и когато ползвам услугите на посредническа фирма или адвокат? Брокерът, с когото се съветвам към момента ми каза, че фирмата му ползва услугите на доверен адвокат и нотариус, но кантората на нотариуса е в съвсем различен район от този, в който е имотът, обект на продажба. Отделно от това, се консултирах и с адвокат, който също ми препоръча услугите на доверения си нотариус, но и той се намира в друг район. Ако имотът се намира в Люлин, мога ли да ползвам нотариус, чиято кантора е в центъра на София?
Иска ми се, когато се стигне до изповядване на сделка да ползвам "комплект" от услуги (образно казано) като се обърна само към един адвокат и доверения му нотариус или само към една брокерска фирма и съответните адвокат и нотариус, с които тя работи. Благодаря предварително!

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си