Домашно насилие и полиция

Здраяейте.
Живея с бившия си вече съпруг и двете ми деца,син на 23 и дъщеря на 14,която е с хронично заболяване и ТЕЛК
В края на ноември ми посегна физически,това стана пред двете ми деца. Повикахме полиция и му беше написано полицейско разпореждане по чл.64.
По ред причини ,основно финансови не го осъдих.
Скоро ситуацията стана по зле.По обед след множество съобщения със съдържание от рода"нагълтах се с хапчета,не ми остава много...."знаех че не е вярно и не му и обърнах внимание.Затова той реши и по телефона да ми каже същото и след този неуспех връхлетя в апартамента ,за да ме заплашва със същото-самоубийство чрез таблетки.Отново не му обърнах внимание,а му говорех ,в присъствие на сина ми с цел да се успокои.Но той видимо се ядосваше от спокойствието ми,докато в един момент връхлетя с голяма ножица и въпреки намесата на сина ми успя да ми отреже половината плитка,почти до кожа.Разделих се с метър коса.
Тогава дъщеря ми отиде при приятелка ,а сина ми повика полиция.
Съставиха му отново полицейско разпореждане по чл.64 По мое желание му взеха ключа и го изведоха от жилището,което е мое.
Отидох в бърза помощ да ме прегледат и после на фризьорка да ми доотреже косата.
Бяхме със сина ми и когато се прибирахме,при влизане във входа на блока ме заплаши с нож .После ме рита и удря пред блока многократно,докато сина ми не го обезвреди .Успях да извикам полиция,отново..
Като дойдоха дори взеха ножа ,а бившия ми мъж си призна ,че е негов.Беше употребил алкохол и се държа много дръзко и грубо с полицаите
Въпросите са ми е какви искове мога да предявя към насилника,бившия си мъж,освен ограничителна заповед.

Трябвало ли е полицаите да го задържат при две прояви на насилие и то в един и същ ден

И може ли да се изисква съда да издаде незабавна ограничителна заповед

Благодаря

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си