Тормоз над живущите в блок

Здравейте!
Живеем под наем в държавен блок с четири апартамента. Блокът е на общинска земя. Тук живеят четири семейства, като две от тях са инвалиди, т. е. един е с 100% с ЧП, трима са с под 90% и дете със СОП.

Проблема идва от едно семейство, което всекидневно смущава живущите със заплахи, обиди (псувни) , цепене на дърва в апартамента и т. н., общо взето по всякакъв начин. Съпругът често е в нетрезво състояние и съответно се "проявява" със закани към жените в блока. А жена му е конфликтна личност, като не само ние имаме проблеми с нея, но и околните жилища. Същите имат осъдителна присъда за разбиване и влизане с цел саморазправа в един от апартаментите в кооперацията.
Освен всичко не се включват финансово или с физически труд при ремонти, поддръжка на общите частни или аварии,за които те носят вина, понеже хвърлят всякакви отпадаци (последният път бяха извадени чорапогащници) в тоалетната чиния и запушват канализацията. :(

Обръщали сме се многократно към наемодателите, полицията, Прокуратурата и синдикатите. Отговора на всеки беше, че не могат да направят нищо и да имаме търпение, а ние искаме само да живеем спокойно, за което въпросното семейство да бъде изселено(преместено).

Моля за съвет! Към кого да се обърнем и по какъв начин? Има ли законов ред, които институциите наистина да се задействат или наистина "не могат да направят нищо"?
Благодаря предварително!

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си