ТЕЛК и неполучени данъчни облекчения

Здравейте,

Наскоро открих че фирмата в която съм нает преди две години и 2 месеца, сега научава чрез мен че имам ТЕЛК решение за 50% трайно намалена работоспособност. Кой не е предал информация на другия, какво се е случило- не знам.

Какви стъпки следва да се предприемат, за да може ситуацията да бъде поправена? Цитирайки Чл.18 ал. 1 и 2 от Закона за данъците върху физическите лица. Могат ли по някакъв начин да ми бъдат възстановени пропуснатите облекчения за изминалия период (ТЕЛК-а ми е от 2012та година, 50% трайно увреждане, преосвидетелстван в края на всеки срок на ЕР). И тази година бях преосвидетелстван, без прекъсване.

Нормално ли е две години по никакви системи и прочие да не им излезе, че лицето е с налично заболяване, ЕР на ТЕЛК и по служебен път да бъде изискана нова информация, която да изчисти "неизвестните" на фирмата? Фирмата чете ли, че на медицинското имам изрично упоменат диабет ?

Ако фирмата ми откаже всякакво съдействие и недай си боже прецени да ме изхвърли заради допуснатата грешка, какви права имам спрямо нея?

Благодаря предварително!

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си