Наказателно постановление

Здравейте,

Искам да се допитам до Вас във връзка с едно наказателно постановление.

Ситуацията е следната. 2015та година се возя без билет в трамвай. Пишат ми акт. На 27-ми септември (петък) тази година пристига запорно съобщение в банката ми, по молба на Градска Мобилност от частен съдия. Глобата която трябва да платя е 252.10. Съответно аз реагирам и плащам глобата си на 2-ри октомври (сряда) 5 дена по късно. Всичко е направено както беше описано в съобщението което получих от ЧСИ. Имам си копие от вносната бележка за депозита.

В банковата ми сметка бяха останали (блокирани/запорирани) 63лв. и 48ст. На 4-ти октомври (петък), 2 дни след като съм платил глобата си, проверявайки банковата си сметка,установявам че на същият този ЧСИ по същата сметка, е преведена тази сума. Тоест след като съм си платил глобата(която в съобщението е написана точно и ясно 252.10), 2 дни по късно ми взимат и останалите пари в сметката.

Знам че 63лв. и 48ст. не са някаква фрапиращо голяма сума,но тъй като съм безработен в момента това са си средства за мен.

Наясно съм,че вината за акта си е моя и съм си платил глобата както следва. Въпроса ми е: Редно ли е да ми взимат и останалите пари по сметката при вдигане на запора. Ако да,защо? За пръв път се сблъсквам с подобни неща и не съм информиран, за това се допитвам до Вас.

Поздрави, Кристиян.

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си