Покупка на имот от ЧСИ

Здравейте, поздравление за всички, доста полезна информация има във сайта.

Аз да споделя моя опит и да потърся съвет.

През май спечелих търг при ЧСИ. Тя(в случая) ми обясни какво следва и какво трябва да напрвя, като ме предупреди, че длъжника ще обжалва най-вероятна което ще забави завършването на процедурата.

След като си платих цената в срок и страните бяха уведомени, последваха две жалби от длъжника (от съпрута и съпругата) по отношение процедурата.

След месец излезна решението на съда, което отхвърля жалбата и не подлежи на обжалване.

ЧСИ-то ми се обади, че ще подготвя финалните документи, но след седмица ми съобщи, че от страна на длъжника са пуснали нова жалба и съдията е изискал делото.

Когато отидох при ЧСИ-то за разясневяне на ситуацията тя ми обясни, че те го правят с цел да бавят във времетето осъществяване на въвода. Обади се пред мен в съда да попита каква е ситуацията и и обясниха, че съдията е отхвърлил жалбата(логично), но сеге се бавят с уведомяването на жалбоподятея, който очевидно се крие, на което ЧСИ-то ги информира къде работи за да я намерят по-бързо.

След още известно време я намериха и сега тя(съпругата) подала жалба в апелативния съд да обжалва отказа.

Всичко това е с цел бавене на време. Мойто питане е как се обжалва решение което не подлежи на обжалване и не трябва ли жалбоподятеля да търпи някакви санкции за това. Освен, че трабва да имам необходимото търпение мога ли нещо друго да направя в случая, защото разбирам, че така може явно да минат през всички съдилища с идея да бавят нещата.

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си