Кой държавен орган контролира поведението на водните спасители?

Здравейте на всички четящи тези редове.
Както много въпроси в тази "държава" остават без отговори, така и този може да остане без отговор, но съм длъжен да го задам.
Кой е държавния орган, който следи за етиката на служителите изпълняващи обществени дейности?
Каква е предисторията:
С приятелско семейство сме на северния плаж на Приморско. Влизаме във водата да се разхладим. Вълните се плискат в плитчините и хората около нас се наслаждават на усещането. В един момент чувам свирката на спасителя, който е застанал на близката буна и ръкомаха в наша посока. Оглеждам се за да разбера към кой са ръкомаханията, тъй като около нас имаше поне десетина човека. Не видях никой който да е в опасна ситуация, или да е отишъл много на дълбоко, или да има нужда от помощ. Поглеждам пак към спасителя и го питам кой има в предвид.
И в този момент небето се отвори и тирада от псувни, ругатни, и каква ли още не гадост се изсипа отгоре ми. В първия момент не можах да повярвам, че чувам такива думи от човек изпълняващ обществена дейност. В следващи момент си зададох въпроса, с какво съм провокирал това отношение от негова страна, дали пък не съм чул предишни негови сигнали. Но не, всички се спогледнахме и никой не даде и ни най-малка индикация че е имало предишни сигнали.
Почуствах се унизен, с какво заслужих тези псувни?
Излязохме от водата като попарени.
Започнах да си задавам въпроси, на кой да се оплача от това поведение? След няколко телефонни обаждания се добрах до следната информация :
Спасител- Владимир Вазов (за съжаление този "каруцар" носи имената на българин достоен за уважение), художник!!! скулптор!!! човек на изкуството!!!
Старши спасител-Илия Моллов, така и не разбрах къде се подвизава и каква е неговата функция;
Работодател-концесионера на плажа. Не разбрах името на фирмата, но управителя й е Любомир Николов. С офис в хотел Норт Биич Приморско.
Орган контролиращ дейността на водните спасители- ... и тук пада голямата мъгла... БЧК... МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА... ОБЩИНА Проморско... всички си играят на пинг-понк по телефона.
Работодателя му и концесионер на плажа потвърждава че има нает такъв спасител и в същото време вдига рамене "... какво да направя, не мога да го уволня..." !?! Никой не казва че трябва да го уволниш, разбираме и знаем колко е важна работата на тези хора по плажовете, но пък от друга страна, ние плажуващите длъжни ли сме да понасяме техните изблици на ярост и най-долни псувни без да има повод за такива?

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си