Работа при "особени" условия на труд

Здравейте, имам няколко вэпроса. Работя сезонно в един хотел по курортите. По договор съм назначен на 8ч. 5 дни в седмицата (с 2 почивни). Реално имам само 1 почивен ден седмично и работното ми време е разкъсано (10-12:30 , 15-17:30 , 20-23ч) но почти всеки ден в тези "почивки""подгот (както и вечер като приключа) се налага да работя , един вид подготовка за работата. Тази "подготовка" представлява ниско до средно физическо натоварване. За мен това е вид работа и би трябвало да ми бъде заплатено или греша?

Другият въпрос е относно жегите. Реално мога да си взимам почти по всяко време напитки от работното място и жегите не са чак такива (32-33°), но проблема е силното слънце на което температурата е над 37° И след 20мин на слънце не знаеш къде се намираш. Има ли закон за един вид преустановяване на работата или за допълнително възнаграждение предвид неприятните и вредни условия на труд?

Бонус: в съответната фирма работя 4ти сезон и ми казват ,че нямам право на отпуск, както и не ми го изплащат на края на сезона..

По договор съм назначен до "завършване на определената работа". В такива условия мога ли да прекратя без предизвестие ?

...
Това беше въпрос от рубриката "хората питат, адвокати отговарят".

Задай своя въпрос

Най-новите статии

Избрани от редакцията

Още от близо 1000 статии

Потърси правата си