1. Здравейте, адв. Николина Митова, Обясниха ми, че земята околко прцела е със статут "земеделска", но има издадено УПИ. Не ми казаха, какво се случва след това и кога се сменя статута. Да питам ли допълнително за смяната, кога и как се случва? Също така разбрах, че сградата е от Категория 4, което ознПрочети

  Здравейте, адв. Николина Митова,
  Обясниха ми, че земята околко прцела е със статут “земеделска”, но има издадено УПИ. Не ми казаха, какво се случва след това и кога се сменя статута. Да питам ли допълнително за смяната, кога и как се случва?
  Също така разбрах, че сградата е от Категория 4, което означава, че ще бъде получи само “Удостоверение за регистриране и въвеждане в експлоатация”, това проблем ли?

  Много благодаря!

  Поздрави,
  Васил

  See less
  • 0
 2. Здравейте, адв. Митова, а банката прави ли тези проверки, когато се ползва ипотечен кредит? В случая след плащане на авансова вноска. Поздрави, Васил

  Здравейте, адв. Митова, а банката прави ли тези проверки, когато се ползва ипотечен кредит? В случая след плащане на авансова вноска.

  Поздрави,
  Васил

  See less
  • 0
 3. Здравейте, адв. Николина Митова. Благодаря! Може би ще поискам още документи, но за момента съм на този етап. Договорът е свъразан с плащане на 10% от сумата, без да става много ясно (поне на мен), какво се случва, ако се разминем в последствие, затова се опитвам да се запозная по-добре с обстояелстПрочети

  Здравейте, адв. Николина Митова. Благодаря! Може би ще поискам още документи, но за момента съм на този етап. Договорът е свъразан с плащане на 10% от сумата, без да става много ясно (поне на мен), какво се случва, ако се разминем в последствие, затова се опитвам да се запозная по-добре с обстояелствата.

  See less
  • -1
 4. Здрвейте, адв. Николина Митова, благодаря много за отговора! По същия начин ли остават валидни облагите свързани с данъчните обклечения по трудов договор при изчисляване на заплатата, докато се обжалва решението? Блаодаря отново!

  Здрвейте, адв. Николина Митова, благодаря много за отговора! По същия начин ли остават валидни облагите свързани с данъчните обклечения по трудов договор при изчисляване на заплатата, докато се обжалва решението?

  Блаодаря отново!

  See less
  • 0
 5. Здравйете, адв. Николина Митова, Договорът ще е за извършване на определна работа - разработка на административа система, не съм сигурен, но вероятно трябва да се спомене и срок. Ще разгледам чл. 50 от ЗДДФЛ, но не ми стана дали трябва плащането да е по банков път? За договора - имам примерен, от поПрочети

  Здравйете, адв. Николина Митова,
  Договорът ще е за извършване на определна работа – разработка на административа система, не съм сигурен, но вероятно трябва да се спомене и срок. Ще разгледам чл. 50 от ЗДДФЛ, но не ми стана дали трябва плащането да е по банков път?

  За договора – имам примерен, от познат човек, може да се опитам да го използвам и евентуално, да се свържа с Вас за преглед, но ще се разберем допълнително.

  Благодаря Ви! Всеки път, когато задавамвъпрос, вие сте насреща!

  Поздрави,
  Васил

  See less
  • 0