Регистрация

Регистрирай се, за да задаваш въпроси и да отговаряш.

Вход

Влез в своя профил, за да задаваш въпроси и да отговаряш.

Забравена парола

Забравена парола? Въведи твоя имейл адрес. Ще изпратим линк за нова парола по имейл.

Трябва да си в своя профил, за да добавиш въпрос.

vancheto89

читател
Следващи
 1. Не е необходимо на адреса на управление на фирмата да има офис или търговски обект на фирмата. Няма предвидено задължение фирмата да притежава имота или да има право да го ползва.

  • 0
 2. На регистрация в НАП като онлайн магазин подлежат всички търговци, които получават плащания в брой (имат регистриран касов апарат) или приемат плащания с банкови карти.

  • 0
 3. Максималният срок на договора е 2 години. Мобилният оператор не може да задължи клиентите си да сключат договор за по-дълъг период от време. Мобилният оператор е длъжен да предостави възможност за сключване на договор и с по-малък срок – за една година.

  • 0
 4. Шофьорът е задължен да продава билети в превозното средство. В случай че е отказал и е наложена глоба от контрольор на пътника, тя може да бъде обжалвана. Това е глоба за поведение, което не може да бъде вменено във вина на пътника. А това е незаконосъобразно действие и подлежи на отмяна.

  • 0
 5. Законът забранява автоматичното подновяване на договор. Дори договорът да съдържа такава разпоредба, то тя ще бъде недействителна, защото противоречи на закона.

  • 0

10 правни курса,
които спестяват стотици левове