1. Допитах се до компетентно лице и ми отговориха, че щом съм подал вече молба по чл. 375 вече е късно и невъзможно да подам друга по чл. 327 ал.1 т.2. Междувременно получих писмо с обратна разписка в което изискваха обяснение за неявяването ми на работа и цитираха чл.326 ал.1 по който им дължа обещетеПрочети

  Допитах се до компетентно лице и ми отговориха, че щом съм подал вече молба по чл. 375 вече е късно и невъзможно да подам друга по чл. 327 ал.1 т.2.
  Междувременно получих писмо с обратна разписка в което изискваха обяснение за неявяването ми на работа и цитираха чл.326 ал.1 по който им дължа обещетение!
  Освен , че не получих възнаграждение за изработеното, сега ще им дължа и пари за това , че съм искал да се разделим по-живо, по-здраво!(чл. 325)
  Ами както се казва, “Няма ненаказано добро”!
  Затова, човек трябва да си знае правата, да разпитва преди да е извършил нещо , което ще го постави в патова ситуация.

  See less
  • 0
 2. This answer was edited.

  Благодаря за отговора! Забравих да споделя ,че причината за напускането ми на работа е неизплатено трудово възнаграждение. Започнах работа на 27.11.2019г от този ден ми е и договора.До този момент не ми е изплатена и стотинка, по договор съм на 40 час седмично, но ме карат да работя 6 дни по 8:00 чаПрочети

  Благодаря за отговора!
  Забравих да споделя ,че причината за напускането ми на работа е неизплатено трудово възнаграждение.
  Започнах работа на 27.11.2019г от този ден ми е и договора.До този момент не ми е изплатена и стотинка, по договор съм на 40 час седмично, но ме карат да работя 6 дни по 8:00 часа без време за почивка.
  Не е ли прекалено да чакам още един месец да ходя на работа и да не ми платят?
  Наистина съм поставен в положение в което незная как да постъпя!Търсих собственичката по телефона, цял ден не мога да се свържа с тях.Не желаят явно контакт с мен.Смятам да не се явя на работа!
  Какви може да са последствията?

  See less
  • 0