1. Може да си направите безплатен облачен КЕП от Evrotrust просто следвайте инструкциите. В него има включени 5 безплатни подписвания и тъкмо ще Ви свърши работа. Другото, което се сетих, попитайте ги дали използват Системата за Сигурно Електронно Връчване. Документите, връчени през нея се подписват елПрочети

  Може да си направите безплатен облачен КЕП от Evrotrust просто следвайте инструкциите. В него има включени 5 безплатни подписвания и тъкмо ще Ви свърши работа.
  Другото, което се сетих, попитайте ги дали използват Системата за Сигурно Електронно Връчване. Документите, връчени през нея се подписват електронно от ДАЕУ, а Вие правите профила си там посредством ПИК на НОИ.

  See less
  • 2
 2. Всъщност като се замисля, те са получили възнаграждение на база хорариума упражнения. В този ред на мисли, презентацията би трябвало да е част от преподаването. Наистина бяха публикувани и аз използвах момента и изтеглих тези, които бяха публикувани. А и по принцип, когато са временно достъпни, напрПрочети

  Всъщност като се замисля, те са получили възнаграждение на база хорариума упражнения. В този ред на мисли, презентацията би трябвало да е част от преподаването.
  Наистина бяха публикувани и аз използвах момента и изтеглих тези, които бяха публикувани.
  А и по принцип, когато са временно достъпни, например презентирани (показани) по време на упражнение, може ли да попаднат под “вече публикувани” и да се използва точка 9? И да се обоснова на т. 9, че вече сме ги виждали тези материали и е редно да получим достъп до тях?

  See less
  • 0
 3. Здравейте, Много Ви благодаря за отговора! Според Вас има ли нормативен документ на който да се базирам, за да получим достъп до тези файлове. Вече един път сме имали достъп до част от тях, но после ги изтриха и така ни прецакват дистанционните изпити. Не ми е идеята да ги копирам или продавам, а прПрочети

  Здравейте,
  Много Ви благодаря за отговора!
  Според Вас има ли нормативен документ на който да се базирам, за да получим достъп до тези файлове. Вече един път сме имали достъп до част от тях, но после ги изтриха и така ни прецакват дистанционните изпити. Не ми е идеята да ги копирам или продавам, а просто да учим от тях.

  See less
  • 0
 4. (от автора) Търсих в закона за авторското право и сродните му права и си мисля следните опции: - "Презентация за упражнение" изобщо попада ли в предметите, изброени в закона? Защото това е електронна презентация направена на PDF документ. Евентуално да се тълкува като произведение, създадено по трудПрочети

  (от автора) Търсих в закона за авторското право и сродните му права и си мисля следните опции:

  – “Презентация за упражнение” изобщо попада ли в предметите, изброени в закона? Защото това е електронна презентация направена на PDF документ. Евентуално да се тълкува като произведение, създадено по трудово или служебно правоотношение (по чл. 41)? Тогава би трябвало университета като работодател да упражни правото си по чл. 42, ал. 2 от ЗАПСП и да ни предостави материалите?
  – Тъй като в “презентацията за упражнение” има анонимизирани данни на пациенти, референтни стойности на изследвания и т.н. (т.е. неща, които не са “научни открития”) то може ли изобщо този материал да е изключение по чл. 4, т. 4 от ЗАПСП (защото това са все пак данни)?
  – Ако все пак презентацията е предмет на този ЗАПСП, може ли чрез чл. 24, т. 8, т. 9 (защото те вече един път са публикувани и след това премахнати), т. 11 ние студентите да получим достъп до тези материали?

  Цялата работа е, че катедрата иска догодина да започне да принтира тези презентации и да почне да ги продава нелегално (както вече доста катедри в уни правят) и използват довода за “интелектуална собственост”, за да не им подбием нелегалния бизнес догодина…

  See less
  • 0