1. This answer was edited.

  Да, разбирам, че не е нужно да откривам нови партиди, а само да сменя името на титуляра.

  Да, разбирам, че не е нужно да откривам нови партиди, а само да сменя името на титуляра.

  See less
  • 0
 2. А ако произходът на средствата се упомене в нотариалният акт, това ще има ли някаква тежест евентуално в бъдеще и нужно ли е? Т.е. добре ли е за мен такова упоменаване в нот.акт, или това не е предмет на този вид договор?

  А ако произходът на средствата се упомене в нотариалният акт, това ще има ли някаква тежест евентуално в бъдеще и нужно ли е? Т.е. добре ли е за мен такова упоменаване в нот.акт, или това не е предмет на този вид договор?

  See less
  • 0
 3. В самият нотариален акт за покупко- продажба, има ри възможност да се напише текст за произхода на средствата, и това ще има ли някаква тежест въобще? Доколкото разбирам може да се предяви иск до съда, който е установителен, този иск може да се направи и по време на брака. Нова заслужава ли си усилиПрочети

  В самият нотариален акт за покупко- продажба, има ри възможност да се напише текст за произхода на средствата, и това ще има ли някаква тежест въобще?
  Доколкото разбирам може да се предяви иск до съда, който е установителен, този иск може да се направи и по време на брака. Нова заслужава ли си усилията, времето и средствата да се прави, иви е добре такъв иск да се предяви едва когато обстоятелствата то налагат( развод и т.н.т.). Имам предвид, че сега ще придобивам имот с пари от наследство и дарение, необходимо ли е сега да зареждам такъв иск, или тона да стане в бъдеще и ако се наложи?

  See less
  • 0
 4. Искате да кажете, че въпреки че средствата са от дарение и наследство от родителите ми ( както при мен т.е. съпругът ми няма нищо общо с тези средства), ако аз придобия с тези пари имущество по време на брак, то съпругът ми също става собственик. Нямаме предбрачен договор и режим на разделност.

  Искате да кажете, че въпреки че средствата са от дарение и наследство от родителите ми ( както при мен т.е. съпругът ми няма нищо общо с тези средства), ако аз придобия с тези пари имущество по време на брак, то съпругът ми също става собственик. Нямаме предбрачен договор и режим на разделност.

  See less
  • 0