1. Здравейте адвокат Митова. Благодаря за вниманието и времето, което сте отделила, за да ми отговорите. Мислих, мислих...и реших да не обжалвам решението на директора на ТП на НОИ да не уважи жалбата ми. Решението взех, след като установих, че сроковете за придвижване на жалбата ми заедно с препискатаПрочети

  Здравейте адвокат Митова.
  Благодаря за вниманието и времето, което сте отделила, за да ми отговорите.
  Мислих, мислих…и реших да не обжалвам решението на директора на ТП на НОИ да не уважи жалбата ми. Решението взех, след като установих, че сроковете за придвижване на жалбата ми заедно с преписката по производството до Административен съд и срока за насрочване на дело от до два месеца към момента ( поради предстоящата съдебна ваканция ) ще забавят много процеса. В разпореждането за спиране на производството от 20.04.2021 се определя срок от не повече от 6 месеца.
  Ако обжалвам решението за неуважение на жалбата ми , нещата е вероятно да се проточат за повече от 6 месеца.
  В тази връзка реших да изчакам какво ще разпоредят НОИ след приключване на проверката . Смея да се надявам, че правото на пенсия ще се докаже.
  Не ми харесва това, че уж трябваше да се пенсионирам на 61 г и 6 месеца, а след няколко дни ще навърша 62 години и на сайта на НОИ вече стажа ми се изчислява като 38 години, а служителките им продължават да се мотаят .
  След като видя какво ще сътворят най-късно до 20 октомври, ще реша как да продължа.
  Ако не се получи разпореждането, което изчислявам от няколко години, ще наема и легален представител за да си търся правата.

  See less
  • 0