1. Здравейте, адв. Николина Митова, Моля Ви , помогнете ми със съвет , след като прочетете изявлението на М-во на туризма. Какво да предприема , за да си взема парите ? Министерство на туризма 14 часа " Предлагаме да има възможност туроператорът да издава ваучери за бъдещо пътуване със срок до 24 месецПрочети

  Здравейте, адв. Николина Митова,
  Моля Ви , помогнете ми със съвет , след като прочетете изявлението на М-во на туризма. Какво да предприема , за да си взема парите ?

  Министерство на туризма
  14 часа
  ” Предлагаме да има възможност туроператорът да издава ваучери за бъдещо пътуване със срок до 24 месеца. Предлагаме също, докато трае извънредното положение у нас, 14-дневният срок за възстановяване на сумите за отменено пътуване да не действа, защото в противен случай има реална опасност голяма част от туроператорите да фалират. Предлагаме също и отложено плащане по споразумение между туроператора и пътуващия. Ваучерите до 24 месеца за отсрочка на пътуването са предложени, за да може да има обективност и разбиране между туроператора и клиента.”
  Поздрави !
  Лили Стоева

  See less
  • 0
 2. Здравейте, адв. Николина Митова, възрастна съм и трудно тълкувам текст. Моля Ви след като прочетете последното написаното писмо до мен от Премио Травел : " Съгласно чл. 7.4., ал. 7.4.6. от Общите условия Премио Травел не носи отговорност пред туриста в случай на отменяне, забавяне или изменение на сПрочети

  Здравейте, адв. Николина Митова,
  възрастна съм и трудно тълкувам текст.
  Моля Ви след като прочетете последното написаното писмо до мен от Премио Травел :
  ” Съгласно чл. 7.4., ал. 7.4.6. от Общите условия Премио Травел не носи отговорност пред туриста в случай на отменяне, забавяне или изменение на сроковете и условията на туристическия пакет, които не зависят от Туроператора, при непреодолима сила, възникнала след сключване на Договора за туристически пакет
  (( Има се предвид изменение на договора след неговото сключване, но преди неговото изпълнение)).
  Въпреки липсата на законово основание за възстановяване на суми, Премио Травел България взе решение да предложи алтернативни варианти, при които клиентите няма да загубят заплатените суми, а ще имат възможност да осъществят своето пътуване след нормализиране на ситуацията.”
  Не разбирам смисъла на текста поставен в кавички.
  Ако не Ви затруднявам много разтълкувайте ми го .
  Моля Ви дайте ми съвет, какво е най-удачно да направя, за да не загубя парите си !
  1. Да прекратя Договора за туристически пакет сега , преди изпълнение му ?
  2. Да чакам да не изпълнят Договора за туристически пакет и да откажа да подписвам друг договор ?

  Поздрави !
  Лили Стоева

  See less
  • 0
 3. Здравейте адв. Николина Митова, много благодаря за отговора ! Моля да ме извините , че пак ще питам , но ме интересува ако не прекратя преди датата на пътуването договора с Премио Травел , а изчакам да мине тази дата / 24.03.2020 г./ и в 14 дневен срок / считан от 14.03.2020 г. / , който те са посочПрочети

  Здравейте адв. Николина Митова,
  много благодаря за отговора !
  Моля да ме извините , че пак ще питам , но ме интересува ако не прекратя преди датата на пътуването договора с Премио Травел , а изчакам да мине тази дата / 24.03.2020 г./ и в 14 дневен срок / считан от 14.03.2020 г. / , който те са посочили за подписване на нов договор, без да ходя и да подписвам новия договор за екскурзията с новата дата 17 ноември 2020 г, който ми предлагат , какви ще са последиците за мен.
  Премио Травел категорично отказва връщането на парите до нови разпореждания.На въпроса как ще си получа парите ми отговориха същото , което ми писахте Вие. КЗП или съд.
  За КЗП имам изключително лошо мнение.
  Два пъти съм подавала жалби и два пъти са ми отговорили / след 6 месечни „разследвания“/ , че имат правомощия САМО да налагат административни наказания.
  Първия път беше за много проблеми при екскурзия с много нарушения на ТА „Оданс Травел “ .
  Втория път беше за нежелание на онлайн търговец да си приеме и ми възстанови заплатената сума за продукт с рекламация в законоустановения срок.
  На КПЗ не се надявам .
  За съд нямаме пари. Възрастни хора сме , само на пенсии. Трябват такси, адвокат, заседания вероятно. Нямаме нито средствата нито силите да ходим по съдилища и др., а и сроковете и там са много дълги , докато получим справедливост , не се знае дали ще я дочакаме.

  See less
  • 0