1. This answer was edited.

  "Т.е. не всички тръби са общи части, а главните линии на всички видове инсталации и централните им уредби." Значи ако конкретната тръба не е за общо ползване (част от главна линия) ще са отговорни собствениците на въпросния апартамент. Ясно, благодаря.

  “Т.е. не всички тръби са общи части, а главните линии на всички видове инсталации и централните им уредби.”
  Значи ако конкретната тръба не е за общо ползване (част от главна линия) ще са отговорни собствениците на въпросния апартамент. Ясно, благодаря.

  See less
  • 0
 2. Не касае, да, въобще не ми се ограничава свободата на придвижване от течащите по тротоарите климатици или заемащите място там такива - нужно е само да се поизкъпе малко човек или да ги прескача и всичко е точно. Само където тротоара е общинска собственост и неизправните климатици пречат на останалитПрочети

  Не касае, да, въобще не ми се ограничава свободата на придвижване от течащите по тротоарите климатици или заемащите място там такива – нужно е само да се поизкъпе малко човек или да ги прескача и всичко е точно. Само където тротоара е общинска собственост и неизправните климатици пречат на останалите. Тотално безумие е това – никой да не носи отговорност за разваления му климатик докато не му потърсят такава хората от етажната собственост. По тротоарите не минават само хора от етажната собственост на даден блок и тракащите климатици се чуват доста по-надалеч от конкретния вход. Всеки един гражданин трябва да може да сигнализира специализиран орган за контрол за развалени климатици/предмети по фасадите на сградите. Сегашното положение е просто абсурдно.

  See less
  • 0
 3. Тоест след като кмета ми отговори учтиво "това не е мой проблем" ще мога да подам жалба в ЕСПЧ, така ли?

  Тоест след като кмета ми отговори учтиво “това не е мой проблем” ще мога да подам жалба в ЕСПЧ, така ли?

  See less
  • 0
 4. Да, и аз разбрах така от сайта им, но какво ще рече “всички съдебни способи” когато в Българския закон ясно е споменато, че районната администрация няма правомощия тъй като климатичните уреди не представляват строеж. Това е всъщност проблемът. Аз смятам, че това е абсурдно само по себе си и нарушаваПрочети

  Да, и аз разбрах така от сайта им, но какво ще рече “всички съдебни способи” когато в Българския закон ясно е споменато, че районната администрация няма правомощия тъй като климатичните уреди не представляват строеж. Това е всъщност проблемът. Аз смятам, че това е абсурдно само по себе си и нарушава правата ми. Към кой в България да се обърна по въпроса, за да изчерпам наличните способи?

  See less
  • 0
 5. Тоест тъй като фасадата е обща част това с игнорирането е противозаконно, разбирам. Благодаря за отговора.

  Тоест тъй като фасадата е обща част това с игнорирането е противозаконно, разбирам. Благодаря за отговора.

  See less
  • 0
 6. Ако не могат да се съберат повече от 50% от собствениците на въпросното събрание, как се процедира?

  Ако не могат да се съберат повече от 50% от собствениците на въпросното събрание, как се процедира?

  See less
  • 0