1. Има заповед на здравния министър, която според приетия от парламента закон за извънредното положение е задължителна и неспазването е наказуемо. Този закон казва, че заповедите на министъра на здравеопазването са със силата на закон по време на извънредно положение. Това разбрах аз поне от пресата. СПрочети

  Има заповед на здравния министър, която според приетия от парламента закон за извънредното положение е задължителна и неспазването е наказуемо. Този закон казва, че заповедите на министъра на здравеопазването са със силата на закон по време на извънредно положение. Това разбрах аз поне от пресата.

  Същото е с посещения на паркове и градинки, например, или събиране на повече от двама души на обществено място. По принцип няма закон за това, но има заповеди на министъра и по време на извънредното положение те са със силата на закон. Издават се актове и хората се дават под съд за такива неща. С две думи, трябва да носим маски.

  See less
  • 0
 2. Здравейте, в случая изглежда има тормоз не само на съседите - щом "през нощта се бият и карат с приятелката си, блъскат, хвърлят", Вие вероятно сте свидетел на домашно насилие. Възможно е особено жената в тази връзка да има нужда от помощ, не само изгонване на двамата от апартамента. Може да се обърПрочети

  Здравейте, в случая изглежда има тормоз не само на съседите – щом “през нощта се бият и карат с приятелката си, блъскат, хвърлят”, Вие вероятно сте свидетел на домашно насилие.

  Възможно е особено жената в тази връзка да има нужда от помощ, не само изгонване на двамата от апартамента. Може да се обърнете към националната гореща телефонна линия за случаи на насилие – те са специалисти по домашно насилие. Повече инфо има тук:
  http://news.bnt.bg/bg/a/13161-nov_telefon_sreshtu_domashno_nasilie
  http://animusassociation.org/programi-uslugi/goreshta-linia/

  Ако имате контакт с жената от двойката, може да ѝ препоръчате тази информация. Има центрове за пострадали и други услуги, от които тя може да има нужда.

  See less
  • 0