Discy Latest Въпроса

Здравейте. Бих ли могъл да участвам в изборния ден (да гласувам), при положение, че навършвам пълнолетие в деня на вота и как мога да проверя дали ме има в списъка. Какви са правата ми ако не съм вписан?

Мога ли и, ако да, как мога да получа достъп до даден държавен архив (примерно Ловеч), воден от любопитство за миналото на рода ми? Благодаря предварително!

Здравейте! При невъзможност за плащане на сумата за връщане на вещ (телефон) в уречения срок, следва нейното изкарване за продан. Какво се случва с данните върху мобилното устройство, снимки и т.н.? Изтриват ли се от длъжностното лице преди продажбата?

Вярно ли е, че ако е минала една година от трите месеца след срока на изтичането на паспорта, не могат да ме глобят, и ако не, каква следва да бъде глобата?

Здравейте! Бих искал да Ви попитам, какви следват да са мерките за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19 след изтичане на извънредното положение (13.05.2020г.)? Кои от досегашните мерки остават и кои не? Благодаря Ви предварително!