1. Здравейте, благодаря за отговора Ви. За граждански дела упълномощаването на адвокат не е задължително. Зададох въпроса си тук, тъй като специфично за отговора на исковата молба не смятам да наемам адвокат и ще го пиша аз. Поздрави

  Здравейте, благодаря за отговора Ви. За граждански дела упълномощаването на адвокат не е задължително. Зададох въпроса си тук, тъй като специфично за отговора на исковата молба не смятам да наемам адвокат и ще го пиша аз.
  Поздрави

  See less
  • 0
 2. This answer was edited.

  ГПК позволява аудио и видеозаписи като доказателство в граждански и наказателни производства. "Задължителното тълкуване, което ВКС дава относно веществените доказателства в гражданския процес е, че по аргумент на чл. 204, ал. 1 ГПК, те са необходими и допустими доказателства в определени случаи. МогПрочети

  ГПК позволява аудио и видеозаписи като доказателство в граждански и наказателни производства.
  “Задължителното тълкуване, което ВКС дава относно веществените доказателства в гражданския процес е, че по аргумент на чл. 204, ал. 1 ГПК, те са необходими и допустими доказателства в определени случаи.
  Могат да се използват в наказателния процес, но само като веществени доказателства и ако се докаже по несъмнен начин, че записите и снимките са направени със знанието на лицето.В този смисъл материалните носители, съдържащи записите са веществени доказателства по смисъла на чл.109 НПК, тъй като са предмети, по които има следи от престъплението.”

  See less
  • 0