2017-01-30 Екипът | pravatami.bg

Екипът

Ние – екипът на pravatami.bg – вярваме, че ако искаме да живеем в едно съвременно и демократично общество, то неминуемо трябва да стъпи на една стабилна плоскост със солидна правна култура. Така, всеки от нас ще бъде уверен в наличието на правата си, ще знае и че зад всяко едно право се крие и нечие задължение. Като прибавим към последното и представата за общата правна рамка, в която може да маневрираме, плюс качествено използване на предоставените законови механизми за това – крайната цел за ефективно отстояване на гражданските и човешките ни права изглежда близка и постижима.

Нашата мисия е да повишим правната култура на българското общество.

Това е. Толкова е просто. Началото поставихме на 03.09.2012 г. и с помощта на хората, чийто снимки са по-долу, както и с твоята помощ създадохме среда за висока правна култура.

Имаме с какво да се гордеем.

0+

публикувани Права

Изработката на едно Право отнема средно 10 часа. Всички Права се актуализират според действащото законодателство.

0+

изявили се автора

Споделихме мисията си за по-висока правна култура с редица студенти по право и експерти през стажантската ни програма и рубриката Стани автор.

0.4+

милиона потребители

От началото (03.09.2012) до 16.11.2016 разкодирахме законите за над 3.3+ милиона българи. Всеки ден получаваме благодарности и това е най-голямата ни мотивация.

0+

 на моб. приложение

Сваляния на мобилното ни приложение “Правата ми”. Любовта на хората се пренесе и тук, защото сложихме Правата в джоба на всеки, налични по всяко време, от всяка точка. Безплатно.


Медиите за нас

 

Създава и подобрява човешки екосистеми. Помага и на други да създават. Отличен в “40 до 40” и с грамота “Джон Атанасов” от Президента на РБ.  Вярва, че идеята няма значение – важно е изпълнението. Пътува често, мисли, обича, чете, пише, лекторства, кара ски, играе тенис и не спира да учи. През 2012 г. основава pravatami.bg, а през 2013 г. чрез Advokatami Станимир продължава мисията си да направи правния свят в България по-добър.
Поли е адвокат в Софийска Адвокатска Колегия и медиатор, регистрирана към Министерство на правосъдието. Тя завърши право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. За нея проектът pravatami.bg е начин да допринесе за развитието на едно демократично общество, в което всеки знае правата си. Тя обича да готви и да спортува. Често можете да видите Поли усмихната и забързана по улиците на София или в метрото с телефон в ръка, отбелязвайки следващите задачи за деня.
Мариела е социален предприемач. Прекарва последната година в HULT Сан Франциско, където се фокусира върху социалното влияние на модерния бизнес. Тоест как да се създават и развиват бизнеси, които генерират печалба, но и правят добро за обществото и човечеството. През 2014 година основава и развива Софийския офис на представителя на Stedman за България – компания за внос и търговия на едро с продуктите на Stedman. Съ-основател на Advokatami.bg, където хората и бизнесът получават качествени правни услуги на добра цена, а адвокати имат възможност да развият клиентелата си.
Цветан Цаков е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Проявява интерес към наказателноправните науки, както и към IT право и Право на интелектуалната собственост. Стремежът към развитие и усъвършенстване не се ограничава до юридическите науки. Извън правото се занимава с разработка на уеб сайтове, html, css, seo, учи китара, зимата сноуборд – лятото DH по планините. Разпуска с Rammstein, концерти и пътувания.
Ники харесва правото и технологиите и се радва, че може да съчетава и двете в pravatami.bg. Той е част също така и от екипа на Advokatami.bg. Обича предизвикателствата в работата и държи винаги да достига поставените цели. Подкрепя по-модерния и алтернативен начин както за разбиране на правото, така и за практикуването му.
Голяма страст на Ники е спортът, а също така и природата. Всяка комбинация от двете, особено с приятели, за него е огромно удоволствие.
Велимира е завършила специалност Право в УНСС. По време на следването си прекарва един семестър в университетa в град Лайпциг, Германия, където се запалва и интересът й към европейското и международното сравнително право. Завършила е и курс по австрийско стопанско право към Икономическия университет във Виена. Практически опит придобива като адвокатски сътрудник и като стажант в Комисия за регулиране на съобщенията. Пътуванията и контактът с чужди култури са любимото й вдъхновение.
Приема Pravatami.bg като начин да бъде полезна за обществото, както й като още една възможност да търси отговори на безкрайните въпроси, които правото поставя.
Последна година студент по Право във Великотърновския университет. Дипломиран бакалавър по Публична администрация. С опит в различни сфери на икономиката – недвижими имоти, консултантски услуги, неправителствен сектор. Отворен към нови идеи и предизвикателства и убеден, че екипната работа и отдадеността са ключ към успеха. В свободното си време играе всеки възможен спорт с топка.
Николета учи Право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Интересува се от облигационно и вещно право, а особено много я вълнува и изпълнителният процес. Вярва, че всеки трябва да получава ясна и достъпна информация, преведена от езика на законите на по-разбираем такъв. Присъединява се към екипа на Правата ми, за да допринесе за осведомеността на гражданите относно правата им, тяхната реализация и защита.
Елица понастоящем е студент в 4-ти курс в СУ „ Св. Климент Охридски”. Стажувала е в адвокатска кантора, а причината да иска да бъде автор в pravatami.bg е каузата, която целият екип преследва. Вярва, че, за да живеем в едно процъфтяващо и добро общество, всеки човек трябва да допринесе с онова, което може най-добре, онова, което му носи удовлетворение и го вдъхновява. За нея това е правото. То не се изчерпва с учебниците и законите, а е стимул, който я кара да си поставя все по–високи цели и да ги преследва. Иска й се повече хора около нея да знаят правата си, да търсят информация и да не подминават случващото се около тях с лека ръка, защото колкото по-висока е правната ни култура, толкова по-силни и осъзнати ще бъдат всички граждани. Интересите й са насочени главно към гражданскоправните науки, а през свободното си време пътува, спортува или просто се отдава на спокойствието с книга в ръка.
Людмил започва висшето си образование в ИУ-Варна, където след изучаване на дисциплината търговско право разбира, че неговото призвание е в друга сфера. През 2011 г. записва право във ВТУ, а през 2012 г. и финанси, които завършва лятото на 2014 г. Интересува се от всичко, което обвързва двете специалности. Най-голямо внимание отделя на областите, които по един или друг начин влияят на обществото.
Качества като упоритост, амбициозност и отдаденост са присъщи за Людмил. Той не пропуска възможност за изява – било то в учебния процес, било то извън него под формата на различни конференции и проекти. Вярва, че човек може да е какъвто си поиска, стига да вложи достатъчно усилия в това.
В свободното си време обича да пътува. Предпочита да бъде в приятна компания на излет на някое живописно място, да посещава музеи, галерии и всякакви други места, които му разширяват кръгозора.
Милена е завършила Италианска филология в Софийски университет и й предстои да завърши Право в Нов български университет. Понастоящем е адвокатски сътрудник и преводач. Цени добротата у хората и желае да допринесе за развитието на правото, във връзка със защитата от домашно насилие и дискриминацията. Включва се в проекта, защото смята, че той дава възможност на всеки, който желае, да разбере какви са неговите права.
Стела е скоро завършила висшето си юридическо образование възпитаник на СУ “Св. Климент Охридски”. През 2011/2012 година, разширява професионалния си кръгозор във “Виадрина”, Франкфурт Одер, Германия.
Тя вярва, че в основата на всичко “нередно” стои незнанието, затова е готова да сподели своите правни познания с всеки, който иска да я чуе. Участието й в “Правата ми” е част от стремежа й да допринесе за устойчивото и балансирано развитие на нашия настоящ дом – Земята.
“Незнанието на правото не е извинение.” Нека не остане място за извинения!
Йоана учи „Право” във Великотърновския университет. Не може да каже, че от малка е мечтала да бъда адвокат или съдия. Малко преди да реши какво да кандидатства е знаела, че иска да стане бракоразводен адвокат. Сега, след няколко години в Юридическия факултет, вижда колко разнородно е правото. Целта й в момента е да покаже на останалите хора, че законите са създадени за тях, а не за конкретни личности. Вярва, че може да живее в едно общество, където всички си знаят правата, но заедно с това и задълженията. През последната година е разбрала може би най-важния урок в живота и в правото, а именно, че, за да се даде на някого, трябва да се вземе от другиго. Заради това се стреми да показва на хората както позитивите, така и негативите. Такава възможност получава чрез pravatami.bg. Заедно с това работата към сайта я мотивира и й помага да бъде по-добра в това, което прави, амбицира я да се развива и то не, защото „така трябва”, а защото го желае.
Радостина е от град Пловдив. Учи в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и е в 4-ти курс, специалност “Право”. Извън университета е доста социално ангажиран човек и гледа да се включва в инициативи, които са полезни, както за студентите, така и за всички останали. Именно поради тази причина е решила, че иска да стане част от екипа на Pravatami, за да може да допринася със знанията си за разкодирането на законите и по този начин да помага за информираността на хората за правата и задълженията им.
Йонка е завършила право с отличен успех в СУ „ Св. Климент Охридски”. Вярва, че „правото е изкуство на доброто и справедливото”. Целта й – да допринесе и широката общественост един ден основателно да повярва в това. Любовта й към правото се допълва и от страстта й към изкуството, към философията, литературата и танца. 13 години се е занимавала с характерни танци – състезавала се е, преподавала е и е създавала. И сега продължава, но само в откраднати часове през свободното си време, което прекарва активно. Обича природата, пътуванията, спорта – те я изпълват с хармония и сила, разширяват кръгозора й и я вдъхновяват.
Митко се занимава със Social Media Marketing, а опита си натрупва в български и чуждестранни e-commerce компании. Завършва “Счетоводство” в УНСС, но въпреки сериозната сфера, свободното си време прекарва в арт занимания. Запален Instagram-ър, отскоро усъвършенства фотографските си умения вече с професионални сесии.
 

Стажант автори

 

Image

Лора Терзиева

стажант автор

Правото дава на човек безкрайно много възможности да се развива. За нея е предизвикателство да представи “скучното” и “сложно” право по един по – интересен и приятен начин на хората. Вярва, че само човек, който познава своите права, може да бъде истински свободен.
Image

Пламена Грозева

стажант автор

Пламена учи Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски”. С удоволствие е станала част от екипа на pravatami.bg, за да помогне в повишаването на правната култура на българското общество. Пламена вярва, че активните граждани са именно двигателят на промяната!
Image

Диляна Георгиева

стажант автор

Диляна е студент по право в СУ „Св. Климент Охридски”. Има разностранни интереси – обича да спортува, да чете, да научава всеки ден по нещо ново. Интересува се и от доброволчески дейности – към момента членува в сдружение “ПраВодач”, чиято цел е да разясни неясните текстове на закона пред учениците. Харесва й винаги да е заета с ползотворни дейности – да намира смисъл в това, с което се занимава.
Image

Юрия Марковска

стажант автор

Юрия е студент по Право в последна година на обучение и най-много обича да чете книги и да се рови в широко поле от информация, а веднага след това обича морето и кафето. По душа е пътешественик и новооткривател. За нея писането за pravatami.bg е както част от нейното професионално обучение и развитие, така и поредното забавно приключение.
Image

Радослав Антов

стажант автор

Радослав учи право в СУ „ Св. Климент Охридски”, 4-ти курс. Има интерес в областта на вещното и наказателно право. Желае да направи правото по-достъпно.
Image

Петилина Петрова

стажант автор

Петилина завършва специалност Право и Правни науки в правния факултет на Вестфалския Вилхелм университет, град Мюнстер, Германия. След издаването на две самостоятелни стихосбирки и множество литературни участия у нас и в Германия, тя прегръща с радост идеята на Правата ми, да разкодира законите на разбираем и точен език, почерпила опит от своето обучение и живот извън родината.
Image

Христина Динчева

стажант автор

Студент по Право в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”. Понастоящем и част от международна IT компания, където вижда магията на новите технологии в контекста на ежедневния живот. Горд собственик на разностранни интереси и буден ум, чийто любим въпрос е “Защо?”. Най-любимото й занимание е да помага на хората – както в ежедневната си работа, така и по всички останали възможни начини. Именно с тази цел избира правото за свое занимание, надявайки се че с последователни усилия ще успее да допринесе за създаването на един още по-прекрасен свят.
Image

Магдалена Митева

стажант автор

Магдалена е студент по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Вярва, че няма непостижими неща в тази галактика от възможности и всяко ново предизвикателство е всъщност едно ново приключение, което трябва да бъде изживяно. Правото е нейното лично предизвикателство, не като поредица от разпоредби, теории и съдебен процес, а като симбиоза с хората, които то има за цел да брани. Този връх е тръгнала да изкачва.
Image

Владимир Стефанов

стажант автор

Владимир учи право и иска да помага на хората да го използват, за да бъдат по-информирани, справедливи и осъзнати за правата си. Харесва книгите, документалните филми, всичко, което гради мостове между човека и знанието.
Image

Никол Методиева

стажант автор

Никол изучава специалността “Право” в Нов български университет. Винаги има ясно изразена позиция, затова и никога не си е представяла себе си в друга светлина, освен като юрист. Споделя, че съвсем отговорно може да заяви, че преди сама да избере призванието си, то вече е било избрало нея. Да бъде част от екипа на pravatami.bg, е огромно удоволствие за нея, защото получава възможността да разгърне себе си по един по-интересен начин.
Image

Боряна Русева

стажант автор

Боряна е завършила Право в СУ “Св. Климент Охридски” през ноември 2016 г. Правото никога не е било детската й мечта, но я е научило, че всяка ситуация има няколко гледни точки. През свободното си време обича да чете книги – предимно исторически романи и поезия. Вярва, че хората трябва максимално да се стремят да правят това, което ги вдъхновява и ги кара да се чувстват пълноценни и удовлетворени.
Image

Десислава Генова

стажант автор

Млад специалист, развиващ се в сферата на Правото на Европейския съюз и Международното право (в частност: Защита правата на човека). В процес на търсене на нови възможности за развитие на професионални и лични умения.
Image

Дарина Христова

стажант автор

Дарина учи право в СУ “Св. Климент Охридски”. В момента е за един семестър в чужбина по програма “ЕРАЗЪМ+” – в Universität des Saarlandes (Саарбрюкен, Германия), където посещава лекции по право, политика и култура на ЕС. Научните й интереси са в сферата на правото на ЕС и международното публично право – заради тяхната динамика и непрекъснато развитие.


ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!

В каква правна форма да я реализирам?