2018-10-12 Екипът | pravatami.bg

Екипът

Ние – екипът на pravatami.bg – вярваме, че ако искаме да живеем в едно съвременно и демократично общество, то неминуемо трябва да стъпи на една стабилна плоскост със солидна правна култура. Така, всеки от нас ще бъде уверен в наличието на правата си, ще знае и че зад всяко едно право се крие и нечие задължение. Като прибавим към последното и представата за общата правна рамка, в която може да маневрираме, плюс качествено използване на предоставените законови механизми за това – крайната цел за ефективно отстояване на гражданските и човешките ни права изглежда близка и постижима.

Нашата мисия е да повишим правната култура на българското общество.

Това е. Толкова е просто. Началото поставихме на 03.09.2012 г. и с помощта на хората, чийто снимки са по-долу, както и с твоята помощ създадохме среда за висока правна култура.

През 2015 pravatami.bg беше награден от Президента на Република България Росен Плевнелиев с Грамота “Джон Атанасов – за проекти с голям обществен принос.”

Имаме с какво да се гордеем.

0+

публикувани Права

Изработката на едно Право отнема средно 10 часа. Всички Права се актуализират според действащото законодателство.

0+

изявили се автора

Споделихме мисията си за по-висока правна култура с редица студенти по право и експерти през стажантската ни програма и рубриката Стани автор.

0+

милиона потребители

От началото (03.09.2012) до 01.08.2018 разкодирахме законите за над 7+ милиона българи. Всеки ден получаваме благодарности и това е най-голямата ни мотивация.

0+

 на моб. приложение

Сваляния на мобилното ни приложение “Правата ми”. Любовта на хората се пренесе и тук, защото сложихме Правата в джоба на всеки, налични по всяко време, от всяка точка. Безплатно.


Медиите за нас

 

Основател и предприемач. Радвам се, ако успявам да създавам полезни неща. Помагам и на други да създават. С pravatami.bg създадохме най-голямата среда за разкодирани закони – правна информация на разбираем език. Advokatami.bg е инструментът за реализиране на права. Иновираме в правния свят с цел отношението клиент – адвокат (или клиент – администрация) да бъде без бюрокрация, сигурно и достъпно. Вярвам, че идеята няма значение – важно е изпълнението. Когато мога пътувам, чета и ако остава време – мисля. Не спирам да уча. Обожавам тенис.
Поли е адвокат в Софийска Адвокатска Колегия и медиатор, регистрирана към Министерство на правосъдието. Тя завърши право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. За нея проектът pravatami.bg е начин да допринесе за развитието на едно демократично общество, в което всеки знае правата си. Тя обича да готви и да спортува. Често можете да видите Поли усмихната и забързана по улиците на София или в метрото с телефон в ръка, отбелязвайки следващите задачи за деня.
Мариела е социален предприемач. Прекарва последната година в HULT Сан Франциско, където се фокусира върху социалното влияние на модерния бизнес. Тоест как да се създават и развиват бизнеси, които генерират печалба, но и правят добро за обществото и човечеството. През 2014 година основава и развива Софийския офис на представителя на Stedman за България – компания за внос и търговия на едро с продуктите на Stedman. Съ-основател на Advokatami.bg, където хората и бизнесът получават качествени правни услуги на добра цена, а адвокати имат възможност да развият клиентелата си.
Цветан Цаков е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Проявява интерес към наказателноправните науки, както и към IT право и Право на интелектуалната собственост. Стремежът към развитие и усъвършенстване не се ограничава до юридическите науки. Извън правото се занимава с разработка на уеб сайтове, html, css, seo, учи китара, зимата сноуборд – лятото ендуро с колелото по планините. Разпуска с Rammstein, концерти и пътувания.
Ники харесва правото и технологиите и се радва, че може да съчетава и двете в pravatami.bg. Той е част също така и от екипа на Advokatami.bg. Обича предизвикателствата в работата и държи винаги да достига поставените цели. Подкрепя по-модерния и алтернативен начин както за разбиране на правото, така и за практикуването му.
Голяма страст на Ники е спортът, а също така и природата. Всяка комбинация от двете, особено с приятели, за него е огромно удоволствие.
Елица е завършила право в Софийски университет “Свети Климент Охридски”. Голямата й любов са гражданскоправните науки. Смята, че няма непревземаеми върхове, стига да имаме силна воля и да обичаме онова, което вършим. Обожава да учи нови неща, а pravatami.bg е идеалното място за това!
Image

Юрия Марковска

помощник-редактор

Юрия е завършила Право в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. В момента стажува по специалността. Най-много обича да чете книги и да се рови в широко поле от информация, а веднага след това обича морето и кафето. По душа е пътешественик и новооткривател. За нея писането за pravatami.bg е както част от нейното професионално обучение и развитие, така и поредното забавно приключение.
Image

Боряна Русева

помощник-редактор

Боряна е завършила Право в СУ “Св. Климент Охридски” през ноември 2016 г. Правото никога не е било детската й мечта, но я е научило, че всяка ситуация има няколко гледни точки. През свободното си време обича да чете книги – предимно исторически романи и поезия. Вярва, че хората трябва максимално да се стремят да правят това, което ги вдъхновява и ги кара да се чувстват пълноценни и удовлетворени.
Image

Стела Парушева

автор

Стела е скоро завършила висшето си юридическо образование възпитаник на СУ “Св. Климент Охридски”. През 2011/2012 година, разширява професионалния си кръгозор във “Виадрина”, Франкфурт Одер, Германия.
Тя вярва, че в основата на всичко “нередно” стои незнанието, затова е готова да сподели своите правни познания с всеки, който иска да я чуе. Участието й в “Правата ми” е част от стремежа й да допринесе за устойчивото и балансирано развитие на нашия настоящ дом – Земята.
“Незнанието на правото не е извинение.” Нека не остане място за извинения!
Image

Лора Терзиева

автор

Правото дава на човек безкрайно много възможности да се развива. За нея е предизвикателство да представи “скучното” и “сложно” право по един по – интересен и приятен начин на хората. Вярва, че само човек, който познава своите права, може да бъде истински свободен.
Image

Пламена Грозева

автор

Пламена учи Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски”. С удоволствие е станала част от екипа на pravatami.bg, за да помогне в повишаването на правната култура на българското общество. Пламена вярва, че активните граждани са именно двигателят на промяната!
Image

Магдалена Митева

автор

Магдалена е студент по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Вярва, че няма непостижими неща в тази галактика от възможности и всяко ново предизвикателство е всъщност едно ново приключение, което трябва да бъде изживяно. Правото е нейното лично предизвикателство, не като поредица от разпоредби, теории и съдебен процес, а като симбиоза с хората, които то има за цел да брани. Този връх е тръгнала да изкачва.
Image

Маргарита Иванова

автор

Маргарита е завършила “право” в Русенски университет “Ангел Кънчев” през 2016 г, а в момента работи като юрисконсулт в търговско дружество. Професионалните й интереси са в областта на наказателноправните науки, търговското и семейното право. Обича да пътува на дълги разстояния, а в свободното си време изучава древните цивилизации. В “Pravatami.bg” продължава да уча с удоволствие и да помага на хората в търсене на знанието.
Image

Зюмра Исмаил

автор

Зюмра е правоспособен юрист. Завършила е Нов български университет. Интересите й са в областта на семейно, поземлено и наказателно право. Извън правото има влечение към изкуството и в частност към фотографията. Освен това е страстен пътешественик. Смята, че е дълг на младите хора да допринасят за обществото, в което живеят. Pravatami.bg е идеалното място за хора, които желаят да се развиват в правната сфера, споделяйки знанията си и помагайки на други хора.
Image

Натали Жекова

автор

Натали е студент по Право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Правото е нейна мечтана сфера за развитие от малка. Обича изкуството, книгите и да пътува. Открива значимостта на правото навсякъде около нас и вярва, че неговото разбиране е важно за всеки.
Image

Ида Големанова

автор

Ида е магистър по Право от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Най-голямата й страст е гражданското процесуално право. Практикува като юрист в областта на облигационното и на търговското право. Заедно със своите съмишленици от pravatami.bg, тя спомага за каузата правото да стане по-достъпно за хората, защото счита, че високата гражданска култура е в основата на просперитета ни като общество. Върл поддръжник е на максимата „здрав дух в здраво тяло”, поради което съветва другите да спортуват всякога при свободно време.
Image

Теодора Доненчева

автор

Теодора е студент по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Обича да чете и пътува и се интересува от международната политика, но правото е нейният приоритет и мечта. Надява се всеки да успее да намери своя път към него, защото то е навсякъде и предназначението му е да служи на всички като изкуство на доброто и справедливото.
Image

Моника Дафинова

автор

Моника е юрист по образование и мечтател по призвание. За нея Правото е едно предизвикателство в търсенето на баланс между доброто и злото, нечестното и справедливото. Смята, че посредством Правото може да се достигнем до хората и да им дадем възможност да видят и другата, интересната му страна, която е достъпна и разбираема.
Image

Десислава Андреева

автор

Десислава е завършила “Нов български университет” със специалност “Право”. В момента е по майчинство и отглежда двете си деца. В свободното си време обича да чете, да пише, да пътува и да прекарва време със семейството си. Според нея всички можем да постигнем това, което искаме стига да вярваме в себе си! Девизът й е воля, търпение, постоянство!
Image

Виктория Пенчева

автор, актуализатор

Виктория е правоспособен юрист по образование и природозащитник по душа. Интересът й е към наказателноправните науки и психологията на поведението у хората. Мечтае някой ден да използва тези знания и за защита на живата и неживата природа.
Image

Милена Горанова

актуализатор

Милена e завършила Право в УНСС. Опита си e натрупала основно като юрисконсулт в строителна компания, а от скоро вече e вписан адвокат. В момента се обучава и за медиатор. Вярва, че в добрата комуникация между хората се корени разбирателството и взаимното признаване на интереси. Идеята за достъпна среда, в която всеки може да открие отговор на въпроса си, е причината да иска да се присъедини към Екипа на pravatami.bg. В свободното си време обича да e в планината, където се зарежда най-добре. Също така обожава да пътува и да среща нови култури.
Image

Цветелина Фердинандова

актуализатор

Цвети е адвокат и медиатор към ЦСМ при Софийски Районен Съд. Вярва, че античната мъдрост „Здрав дух в здраво тяло” има сила и днес. Денс аеробиката в седмичната й програма е навик и забавление, което успешно съвместява със срещи за юридически консултации или подготовката на документи и за съдебни заседания. Pravatami.bg вижда като възможност да спомогне процес, в който се осъзнава, че правата съществуват наред с кореспондиращи им юридически задължения или за да бъде реализирано правото, следва да бъдат изпълнени условия или предпоставки за достигане на целения резултат.
Image

Елвира Димитрова

актуализатор

Елвира е завършила право в Русенски университет “Ангел Кънчев”. Интересите ѝ са в областта на трудовото и осигурителното право. За нея тази материя е важна, тъй като на всеки човек се налага да започне работа и да се осигурява. Вярва, че когато човек е информиран, може да направи най-добрия избор за себе си.
Image

Илина Гачева

стажант

Илина завършва ЮФ на СУ “Св. Климент Охридски” през 2017г. Има професионални интереси както в гражданското, така и в наказателното право. В свободното си време обича да чете класическа художествена литература, както и специализирана най-вече психологическа и медицинска. Особен интерес за нея представлява Медицинското право, което има желание да изучава по – задълбочено. В свободното си време обича да слуша музика, да готви, да се среща с приятели. Вярва, че мисията на всеки уважаващ себе си юрист е да използва знанията, които притежава, за да допринася за развитието на будно и справедливо гражданско общество.
Image

Катрин Мартинова

стажант

Катрин е студент по Право в Софийски университет ”Св. Климент Охридски”. Обожава да пътува, да посещава различни места, да се запознава с нови хора. Обича да чете, защото книгите я карат да забрави за ежедневието и напрежението. Нейната страст е да пише, най-вече стихотворения. Това за нея е начин да се откъсне от реалността и да се пресели, където пожелае /дори за кратко/. Участва в pravatami.bg, за да се научи да създава заинтригуващи и полезни статии, които ще помогнат на хората да бъдат по-информирани.
Image

Ивана Илчева

стажант

Ивана е студент по Право в Софийския университет. Обича да чете класически литературни произведения, да кара колело и да пътува из Европа. По природа е идеалист, вярва, че ценностната система и готовността на хората да поемат отговорност за действията и бездействията си са най-важните атрибути на гражданското общество и това, дали ще живеем по-добре, зависи от самите нас. В тази връзка, макар и Ивана да е още в самото начало на юридическата си кариера, тя мечтае да се посвети на кауза, свързана с подобряване положението на българите, което от своя страна няма как да не е свързано с повишаването на правната култура на нацията.

Вземи до -50% отстъпки от правни услуги, достъп до база данни с над 130 документа и бързо обслужване

Виж как10 правни курса,
които спестяват стотици левове