2017-12-04 Екипът | pravatami.bg

Екипът

Ние – екипът на pravatami.bg – вярваме, че ако искаме да живеем в едно съвременно и демократично общество, то неминуемо трябва да стъпи на една стабилна плоскост със солидна правна култура. Така, всеки от нас ще бъде уверен в наличието на правата си, ще знае и че зад всяко едно право се крие и нечие задължение. Като прибавим към последното и представата за общата правна рамка, в която може да маневрираме, плюс качествено използване на предоставените законови механизми за това – крайната цел за ефективно отстояване на гражданските и човешките ни права изглежда близка и постижима.

Нашата мисия е да повишим правната култура на българското общество.

Това е. Толкова е просто. Началото поставихме на 03.09.2012 г. и с помощта на хората, чийто снимки са по-долу, както и с твоята помощ създадохме среда за висока правна култура.

Имаме с какво да се гордеем.

0+

публикувани Права

Изработката на едно Право отнема средно 10 часа. Всички Права се актуализират според действащото законодателство.

0+

изявили се автора

Споделихме мисията си за по-висока правна култура с редица студенти по право и експерти през стажантската ни програма и рубриката Стани автор.

0.5+

милиона потребители

От началото (03.09.2012) до 01.08.2017 разкодирахме законите за над 4.5+ милиона българи. Всеки ден получаваме благодарности и това е най-голямата ни мотивация.

0+

 на моб. приложение

Сваляния на мобилното ни приложение “Правата ми”. Любовта на хората се пренесе и тук, защото сложихме Правата в джоба на всеки, налични по всяко време, от всяка точка. Безплатно.


Медиите за нас

 

Основател и предприемач. Радвам се, ако успявам да създавам полезни неща. Помагам и на други да създават. С pravatami.bg създадохме най-голямата среда за разкодирани закони – правна информация на разбираем език. Advokatami.bg е инструментът за реализиране на права. Иновираме в правния свят с цел отношението клиент – адвокат (или клиент – администрация) да бъде без бюрокрация, сигурно и достъпно. Вярвам, че идеята няма значение – важно е изпълнението. Когато мога пътувам, чета и ако остава време – мисля. Не спирам да уча. Обожавам тенис.
Поли е адвокат в Софийска Адвокатска Колегия и медиатор, регистрирана към Министерство на правосъдието. Тя завърши право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. За нея проектът pravatami.bg е начин да допринесе за развитието на едно демократично общество, в което всеки знае правата си. Тя обича да готви и да спортува. Често можете да видите Поли усмихната и забързана по улиците на София или в метрото с телефон в ръка, отбелязвайки следващите задачи за деня.
Мариела е социален предприемач. Прекарва последната година в HULT Сан Франциско, където се фокусира върху социалното влияние на модерния бизнес. Тоест как да се създават и развиват бизнеси, които генерират печалба, но и правят добро за обществото и човечеството. През 2014 година основава и развива Софийския офис на представителя на Stedman за България – компания за внос и търговия на едро с продуктите на Stedman. Съ-основател на Advokatami.bg, където хората и бизнесът получават качествени правни услуги на добра цена, а адвокати имат възможност да развият клиентелата си.
Цветан Цаков е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Проявява интерес към наказателноправните науки, както и към IT право и Право на интелектуалната собственост. Стремежът към развитие и усъвършенстване не се ограничава до юридическите науки. Извън правото се занимава с разработка на уеб сайтове, html, css, seo, учи китара, зимата сноуборд – лятото DH по планините. Разпуска с Rammstein, концерти и пътувания.
Ники харесва правото и технологиите и се радва, че може да съчетава и двете в pravatami.bg. Той е част също така и от екипа на Advokatami.bg. Обича предизвикателствата в работата и държи винаги да достига поставените цели. Подкрепя по-модерния и алтернативен начин както за разбиране на правото, така и за практикуването му.
Голяма страст на Ники е спортът, а също така и природата. Всяка комбинация от двете, особено с приятели, за него е огромно удоволствие.
Image

Велимира Бакалова

редактор

Велимира е завършила специалност Право в УНСС. По време на следването си прекарва един семестър в университетa в град Лайпциг, Германия, където се запалва и интересът й към европейското и международното сравнително право. Завършила е и курс по австрийско стопанско право към Икономическия университет във Виена. Практически опит придобива като адвокатски сътрудник и като стажант в Комисия за регулиране на съобщенията. Пътуванията и контактът с чужди култури са любимото й вдъхновение.
Приема Pravatami.bg като начин да бъде полезна за обществото, както й като още една възможност да търси отговори на безкрайните въпроси, които правото поставя.
Елица е завършила право в Софийски университет “Свети Климент Охридски”. Голямата й любов са гражданскоправните науки. Проявява интерес към Правото на интелектуална собственост. Смята, че няма непревземаеми върхове, стига да имаме силна воля, жажда за нови идеи и да обичаме онова, което вършим. Обожава да учи нови неща, а pravatami.bg е идеалното място за това! Не я свърта задълго на едно място и честичко отпрашва на някое пътешествие. Обича изкуството, а най-голямата й слабост е музиката.
Image

Стела Парушева

автор

Стела е скоро завършила висшето си юридическо образование възпитаник на СУ “Св. Климент Охридски”. През 2011/2012 година, разширява професионалния си кръгозор във “Виадрина”, Франкфурт Одер, Германия.
Тя вярва, че в основата на всичко “нередно” стои незнанието, затова е готова да сподели своите правни познания с всеки, който иска да я чуе. Участието й в “Правата ми” е част от стремежа й да допринесе за устойчивото и балансирано развитие на нашия настоящ дом – Земята.
“Незнанието на правото не е извинение.” Нека не остане място за извинения!
Image

Лора Терзиева

автор

Правото дава на човек безкрайно много възможности да се развива. За нея е предизвикателство да представи “скучното” и “сложно” право по един по – интересен и приятен начин на хората. Вярва, че само човек, който познава своите права, може да бъде истински свободен.
Image

Пламена Грозева

автор

Пламена учи Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски”. С удоволствие е станала част от екипа на pravatami.bg, за да помогне в повишаването на правната култура на българското общество. Пламена вярва, че активните граждани са именно двигателят на промяната!
Image

Диляна Георгиева

автор

Диляна е студент по право в СУ „Св. Климент Охридски”. Има разностранни интереси – обича да спортува, да чете, да научава всеки ден по нещо ново. Интересува се и от доброволчески дейности – към момента членува в сдружение “ПраВодач”, чиято цел е да разясни неясните текстове на закона пред учениците. Харесва й винаги да е заета с ползотворни дейности – да намира смисъл в това, с което се занимава.
Image

Юрия Марковска

автор

Юрия е завършила Право в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. В момента стажува по специалността. Най-много обича да чете книги и да се рови в широко поле от информация, а веднага след това обича морето и кафето. По душа е пътешественик и новооткривател. За нея писането за pravatami.bg е както част от нейното професионално обучение и развитие, така и поредното забавно приключение.
Image

Петилина Петрова

автор

Петилина завършва специалност Право и Правни науки в правния факултет на Вестфалския Вилхелм университет, град Мюнстер, Германия. След издаването на две самостоятелни стихосбирки и множество литературни участия у нас и в Германия, тя прегръща с радост идеята на Правата ми, да разкодира законите на разбираем и точен език, почерпила опит от своето обучение и живот извън родината.
Image

Магдалена Митева

автор

Магдалена е студент по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Вярва, че няма непостижими неща в тази галактика от възможности и всяко ново предизвикателство е всъщност едно ново приключение, което трябва да бъде изживяно. Правото е нейното лично предизвикателство, не като поредица от разпоредби, теории и съдебен процес, а като симбиоза с хората, които то има за цел да брани. Този връх е тръгнала да изкачва.
Image

Боряна Русева

автор

Боряна е завършила Право в СУ “Св. Климент Охридски” през ноември 2016 г. Правото никога не е било детската й мечта, но я е научило, че всяка ситуация има няколко гледни точки. През свободното си време обича да чете книги – предимно исторически романи и поезия. Вярва, че хората трябва максимално да се стремят да правят това, което ги вдъхновява и ги кара да се чувстват пълноценни и удовлетворени.
Image

Александра Василева

автор

Александра е завършила Право в СУ „Св. Климент Охридски“. Вярва, че с общи усилия и осигурявайки необходимите информационни ресурси, можем да трансформираме българското общество. Гледа на юридическата работа като на предизвикателство и възможност да демонстрира умение, креативно мислене и съпричастност в решаването на проблемите на хората. Вижда отношенията между гражданите и администрацията като конфликтна точка, по която има желание да работи. Свободното си време прекарва винаги близо до пясъка и морето. Обича астрономията и класическата литература.
Image

Атанас Григоров

автор

Едно от най-важните неща за Атанас е стремежът винаги да се развива и подобрява. Смята, че това трябва да става както във физически, така и в духовен план – затова обича еднакво да спортува, да чете, както и да спи, когато е капнал от умора, или да излезе на питие с приятели. Правото позволява на човек да развива способността, която го отличава от другите биологични видове – да разсъждава, затова и представлява интерес за Атанас. Завършил е специалност “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”.
Image

Маргарита Иванова

автор

Маргарита е завършила “право” в Русенски университет “Ангел Кънчев” през 2016 г, а в момента работи като юрисконсулт в търговско дружество. Професионалните й интереси са в областта на наказателноправните науки, търговското и семейното право. Обича да пътува на дълги разстояния, а в свободното си време изучава древните цивилизации. В “Pravatami.bg” продължава да уча с удоволствие и да помага на хората в търсене на знанието.
Image

Димитър Тренчев

Facebook мениджър

Митко се занимава със Social Media Marketing, а опита си натрупва в български и чуждестранни e-commerce компании. Завършва “Счетоводство” в УНСС, но въпреки сериозната сфера, свободното си време прекарва в арт занимания. Запален Instagram-ър, отскоро усъвършенства фотографските си умения вече с професионални сесии.
Image

Мария Димитрова

Актуализатор

Мария е завършила “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Страстта й са наказателноправните науки. И може би затова вярва, че “правото наистина е изкуство – за доброто и справедливото”. Би била много щастлива, ако “разкодираните права” помогнат на Обществото да открие и доброто, и справедливото в наглед скучното, злободневно и несправедливо ежедневие.
Image

Милена Горанова

Актуализатор

Милена e завършила Право в УНСС. Опита си e натрупала основно като юрисконсулт в строителна компания, а от скоро вече e вписан адвокат. В момента се обучава и за медиатор. Вярва, че в добрата комуникация между хората се корени разбирателството и взаимното признаване на интереси. Идеята за достъпна среда, в която всеки може да открие отговор на въпроса си, е причината да иска да се присъедини към Екипа на pravatami.bg. В свободното си време обича да e в планината, където се зарежда най-добре. Също така обожава да пътува и да среща нови култури.
Image

Цветелина Фердинандова

Актуализатор

Цвети е адвокат и медиатор към ЦСМ при Софийски Районен Съд. Вярва, че античната мъдрост „Здрав дух в здраво тяло” има сила и днес. Денс аеробиката в седмичната й програма е навик и забавление, което успешно съвместява със срещи за юридически консултации или подготовката на документи и за съдебни заседания. Pravatami.bg вижда като възможност да спомогне процес, в който се осъзнава, че правата съществуват наред с кореспондиращи им юридически задължения или за да бъде реализирано правото, следва да бъдат изпълнени условия или предпоставки за достигане на целения резултат.
Image

Йоана Мирчева

Актуализатор

Йоана учи „Право” във Великотърновския университет. Не може да каже, че от малка е мечтала да бъда адвокат или съдия. Малко преди да реши какво да кандидатства е знаела, че иска да стане бракоразводен адвокат. Сега, след няколко години в Юридическия факултет, вижда колко разнородно е правото. Целта й в момента е да покаже на останалите хора, че законите са създадени за тях, а не за конкретни личности. Вярва, че може да живее в едно общество, където всички си знаят правата, но заедно с това и задълженията. През последната година е разбрала може би най-важния урок в живота и в правото, а именно, че, за да се даде на някого, трябва да се вземе от другиго. Заради това се стреми да показва на хората както позитивите, така и негативите. Такава възможност получава чрез pravatami.bg. Заедно с това работата към сайта я мотивира и й помага да бъде по-добра в това, което прави, амбицира я да се развива и то не, защото „така трябва”, а защото го желае.
Image

Михаил Георгиев

Стажант

Михаил е завършил Счетоводство и контрол във Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Завършил е и второ висше образование специалност право. В момента работи като юрист .През свободното си време обича да се занимава с програмиране, да играе народни танци и тенис. Убеден е, че всичко, което трябва да знае човек, е какво да направи по-нататък. Всичко е просто: знаете – правите.
Image

Натали Жекова

Стажант

Натали е студент по Право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Правото е нейна мечтана сфера за развитие от малка. Обича изкуството, книгите и да пътува. Открива значимостта на правото навсякъде около нас и вярва, че неговото разбиране е важно за всеки.
Image

Боянка Рахнева

Стажант

Боянка е завършила юридическото си образование във ВТУ „Св. св. Кирил й Методий”. Проявява по-значителен интерес в областта на гражданскоправните науки. За нея е важно непрекъснато да развива своите теоритични и практически знания.
Смята, че гражданските интереси трябва да се защитават. Приема присъединяването си към екипа на Pravatami.bg като мисия, в която допринася за правното обогатяване на обществото. Подкрепя поднасянето на правна информация от всякакво естество, написана на разбираем език и достъпна за всички, като принос към развитието на обществеността!
Image

Ида Големанова

Стажант

Ида е магистър по Право от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Най-голямата й страст е гражданското процесуално право. Практикува като юрист в областта на облигационното и на търговското право. Заедно със своите съмишленици от pravatami.bg, тя спомага за каузата правото да стане по-достъпно за хората, защото счита, че високата гражданска култура е в основата на просперитета ни като общество. Върл поддръжник е на максимата „здрав дух в здраво тяло”, поради което съветва другите да спортуват всякога при свободно време.
Image

Ивайло Димитров

Стажант

Ивайло е завършил Право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Интересът му е в гражданскоправните науки. Обича да предизвиква себе си, a pravatami.bg e поредното предизвикателство за мен. Научил е, че няма невъзможни неща, а само пропуснати възможности, затова се опитва да улови всеки шанс, който му поднася съдбата. А на хората, които подценяват себе си, би казал, че: „Усилието бие таланта!“
Image

Моника Дафинова

Стажант

Моника е юрист по образование и мечтател по призвание. За нея Правото е едно предизвикателство в търсенето на баланс между доброто и злото, нечестното и справедливото. Смята, че посредством Правото може да се достигнем до хората и да им дадем възможност да видят и другата, интересната му страна, която е достъпна и разбираема.

X
Бъди в час с най-новите Права: 1 имейл от нас на седмица.До -82%

Празнично намаление на курсове на правна тематика.