2018-03-07 Екипът | pravatami.bg

Екипът

Ние – екипът на pravatami.bg – вярваме, че ако искаме да живеем в едно съвременно и демократично общество, то неминуемо трябва да стъпи на една стабилна плоскост със солидна правна култура. Така, всеки от нас ще бъде уверен в наличието на правата си, ще знае и че зад всяко едно право се крие и нечие задължение. Като прибавим към последното и представата за общата правна рамка, в която може да маневрираме, плюс качествено използване на предоставените законови механизми за това – крайната цел за ефективно отстояване на гражданските и човешките ни права изглежда близка и постижима.

Нашата мисия е да повишим правната култура на българското общество.

Това е. Толкова е просто. Началото поставихме на 03.09.2012 г. и с помощта на хората, чийто снимки са по-долу, както и с твоята помощ създадохме среда за висока правна култура.

През 2015 pravatami.bg беше награден от Президента на Република България Росен Плевнелиев с Грамота “Джон Атанасов – за проекти с голям обществен принос.”

Имаме с какво да се гордеем.

0+

публикувани Права

Изработката на едно Право отнема средно 10 часа. Всички Права се актуализират според действащото законодателство.

0+

изявили се автора

Споделихме мисията си за по-висока правна култура с редица студенти по право и експерти през стажантската ни програма и рубриката Стани автор.

0.5+

милиона потребители

От началото (03.09.2012) до 01.01.2018 разкодирахме законите за над 5.5+ милиона българи. Всеки ден получаваме благодарности и това е най-голямата ни мотивация.

0+

 на моб. приложение

Сваляния на мобилното ни приложение “Правата ми”. Любовта на хората се пренесе и тук, защото сложихме Правата в джоба на всеки, налични по всяко време, от всяка точка. Безплатно.


Медиите за нас

 

Основател и предприемач. Радвам се, ако успявам да създавам полезни неща. Помагам и на други да създават. С pravatami.bg създадохме най-голямата среда за разкодирани закони – правна информация на разбираем език. Advokatami.bg е инструментът за реализиране на права. Иновираме в правния свят с цел отношението клиент – адвокат (или клиент – администрация) да бъде без бюрокрация, сигурно и достъпно. Вярвам, че идеята няма значение – важно е изпълнението. Когато мога пътувам, чета и ако остава време – мисля. Не спирам да уча. Обожавам тенис.
Поли е адвокат в Софийска Адвокатска Колегия и медиатор, регистрирана към Министерство на правосъдието. Тя завърши право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. За нея проектът pravatami.bg е начин да допринесе за развитието на едно демократично общество, в което всеки знае правата си. Тя обича да готви и да спортува. Често можете да видите Поли усмихната и забързана по улиците на София или в метрото с телефон в ръка, отбелязвайки следващите задачи за деня.
Мариела е социален предприемач. Прекарва последната година в HULT Сан Франциско, където се фокусира върху социалното влияние на модерния бизнес. Тоест как да се създават и развиват бизнеси, които генерират печалба, но и правят добро за обществото и човечеството. През 2014 година основава и развива Софийския офис на представителя на Stedman за България – компания за внос и търговия на едро с продуктите на Stedman. Съ-основател на Advokatami.bg, където хората и бизнесът получават качествени правни услуги на добра цена, а адвокати имат възможност да развият клиентелата си.
Цветан Цаков е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Проявява интерес към наказателноправните науки, както и към IT право и Право на интелектуалната собственост. Стремежът към развитие и усъвършенстване не се ограничава до юридическите науки. Извън правото се занимава с разработка на уеб сайтове, html, css, seo, учи китара, зимата сноуборд – лятото DH по планините. Разпуска с Rammstein, концерти и пътувания.
Ники харесва правото и технологиите и се радва, че може да съчетава и двете в pravatami.bg. Той е част също така и от екипа на Advokatami.bg. Обича предизвикателствата в работата и държи винаги да достига поставените цели. Подкрепя по-модерния и алтернативен начин както за разбиране на правото, така и за практикуването му.
Голяма страст на Ники е спортът, а също така и природата. Всяка комбинация от двете, особено с приятели, за него е огромно удоволствие.
Елица е завършила право в Софийски университет “Свети Климент Охридски”. Голямата й любов са гражданскоправните науки. Проявява интерес към Правото на интелектуална собственост. Смята, че няма непревземаеми върхове, стига да имаме силна воля, жажда за нови идеи и да обичаме онова, което вършим. Обожава да учи нови неща, а pravatami.bg е идеалното място за това! Не я свърта задълго на едно място и честичко отпрашва на някое пътешествие. Обича изкуството, а най-голямата й слабост е музиката.
Image

Юрия Марковска

помощник-редактор

Юрия е завършила Право в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. В момента стажува по специалността. Най-много обича да чете книги и да се рови в широко поле от информация, а веднага след това обича морето и кафето. По душа е пътешественик и новооткривател. За нея писането за pravatami.bg е както част от нейното професионално обучение и развитие, така и поредното забавно приключение.
Image

Боряна Русева

помощник-редактор

Боряна е завършила Право в СУ “Св. Климент Охридски” през ноември 2016 г. Правото никога не е било детската й мечта, но я е научило, че всяка ситуация има няколко гледни точки. През свободното си време обича да чете книги – предимно исторически романи и поезия. Вярва, че хората трябва максимално да се стремят да правят това, което ги вдъхновява и ги кара да се чувстват пълноценни и удовлетворени.
Image

Стела Парушева

автор

Стела е скоро завършила висшето си юридическо образование възпитаник на СУ “Св. Климент Охридски”. През 2011/2012 година, разширява професионалния си кръгозор във “Виадрина”, Франкфурт Одер, Германия.
Тя вярва, че в основата на всичко “нередно” стои незнанието, затова е готова да сподели своите правни познания с всеки, който иска да я чуе. Участието й в “Правата ми” е част от стремежа й да допринесе за устойчивото и балансирано развитие на нашия настоящ дом – Земята.
“Незнанието на правото не е извинение.” Нека не остане място за извинения!
Image

Лора Терзиева

автор

Правото дава на човек безкрайно много възможности да се развива. За нея е предизвикателство да представи “скучното” и “сложно” право по един по – интересен и приятен начин на хората. Вярва, че само човек, който познава своите права, може да бъде истински свободен.
Image

Пламена Грозева

автор

Пламена учи Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски”. С удоволствие е станала част от екипа на pravatami.bg, за да помогне в повишаването на правната култура на българското общество. Пламена вярва, че активните граждани са именно двигателят на промяната!
Image

Магдалена Митева

автор

Магдалена е студент по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Вярва, че няма непостижими неща в тази галактика от възможности и всяко ново предизвикателство е всъщност едно ново приключение, което трябва да бъде изживяно. Правото е нейното лично предизвикателство, не като поредица от разпоредби, теории и съдебен процес, а като симбиоза с хората, които то има за цел да брани. Този връх е тръгнала да изкачва.
Image

Маргарита Иванова

автор

Маргарита е завършила “право” в Русенски университет “Ангел Кънчев” през 2016 г, а в момента работи като юрисконсулт в търговско дружество. Професионалните й интереси са в областта на наказателноправните науки, търговското и семейното право. Обича да пътува на дълги разстояния, а в свободното си време изучава древните цивилизации. В “Pravatami.bg” продължава да уча с удоволствие и да помага на хората в търсене на знанието.
Image

Зюмра Исмаил

автор

Зюмра е правоспособен юрист. Завършила е Нов български университет. Интересите й са в областта на семейно, поземлено и наказателно право. Извън правото има влечение към изкуството и в частност към фотографията. Освен това е страстен пътешественик. Смята, че е дълг на младите хора да допринасят за обществото, в което живеят. Pravatami.bg е идеалното място за хора, които желаят да се развиват в правната сфера, споделяйки знанията си и помагайки на други хора.
Image

Натали Жекова

автор

Натали е студент по Право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Правото е нейна мечтана сфера за развитие от малка. Обича изкуството, книгите и да пътува. Открива значимостта на правото навсякъде около нас и вярва, че неговото разбиране е важно за всеки.
Image

Ида Големанова

автор

Ида е магистър по Право от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Най-голямата й страст е гражданското процесуално право. Практикува като юрист в областта на облигационното и на търговското право. Заедно със своите съмишленици от pravatami.bg, тя спомага за каузата правото да стане по-достъпно за хората, защото счита, че високата гражданска култура е в основата на просперитета ни като общество. Върл поддръжник е на максимата „здрав дух в здраво тяло”, поради което съветва другите да спортуват всякога при свободно време.
Image

Теодора Доненчева

автор

Теодора е студент по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Обича да чете и пътува и се интересува от международната политика, но правото е нейният приоритет и мечта. Надява се всеки да успее да намери своя път към него, защото то е навсякъде и предназначението му е да служи на всички като изкуство на доброто и справедливото.
Image

Моника Дафинова

автор

Моника е юрист по образование и мечтател по призвание. За нея Правото е едно предизвикателство в търсенето на баланс между доброто и злото, нечестното и справедливото. Смята, че посредством Правото може да се достигнем до хората и да им дадем възможност да видят и другата, интересната му страна, която е достъпна и разбираема.
Image

Велимира Бакалова

актуализатор

Велимира е завършила специалност Право в УНСС. По време на следването си прекарва един семестър в университетa в град Лайпциг, Германия, където се запалва и интересът й към европейското и международното сравнително право. Завършила е и курс по австрийско стопанско право към Икономическия университет във Виена. Практически опит придобива като адвокатски сътрудник и като стажант в Комисия за регулиране на съобщенията. Пътуванията и контактът с чужди култури са любимото й вдъхновение.
Приема Pravatami.bg като начин да бъде полезна за обществото, както й като още една възможност да търси отговори на безкрайните въпроси, които правото поставя.
Image

Милена Горанова

Актуализатор

Милена e завършила Право в УНСС. Опита си e натрупала основно като юрисконсулт в строителна компания, а от скоро вече e вписан адвокат. В момента се обучава и за медиатор. Вярва, че в добрата комуникация между хората се корени разбирателството и взаимното признаване на интереси. Идеята за достъпна среда, в която всеки може да открие отговор на въпроса си, е причината да иска да се присъедини към Екипа на pravatami.bg. В свободното си време обича да e в планината, където се зарежда най-добре. Също така обожава да пътува и да среща нови култури.
Image

Цветелина Фердинандова

Актуализатор

Цвети е адвокат и медиатор към ЦСМ при Софийски Районен Съд. Вярва, че античната мъдрост „Здрав дух в здраво тяло” има сила и днес. Денс аеробиката в седмичната й програма е навик и забавление, което успешно съвместява със срещи за юридически консултации или подготовката на документи и за съдебни заседания. Pravatami.bg вижда като възможност да спомогне процес, в който се осъзнава, че правата съществуват наред с кореспондиращи им юридически задължения или за да бъде реализирано правото, следва да бъдат изпълнени условия или предпоставки за достигане на целения резултат.
Image

Йоана Мирчева

Актуализатор

Йоана учи „Право” във Великотърновския университет. Не може да каже, че от малка е мечтала да бъда адвокат или съдия. Малко преди да реши какво да кандидатства е знаела, че иска да стане бракоразводен адвокат. Сега, след няколко години в Юридическия факултет, вижда колко разнородно е правото. Целта й в момента е да покаже на останалите хора, че законите са създадени за тях, а не за конкретни личности. Вярва, че може да живее в едно общество, където всички си знаят правата, но заедно с това и задълженията. През последната година е разбрала може би най-важния урок в живота и в правото, а именно, че, за да се даде на някого, трябва да се вземе от другиго. Заради това се стреми да показва на хората както позитивите, така и негативите. Такава възможност получава чрез pravatami.bg. Заедно с това работата към сайта я мотивира и й помага да бъде по-добра в това, което прави, амбицира я да се развива и то не, защото „така трябва”, а защото го желае.
Image

Николай Николов

актуализатор

Николай Николов е студент по право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Проявява интерес към наказателноправните науки. Желанието за развитие не се ограничава само в рамките на юридическата наука. През останалото време Николай работи в Община Враца, като активно се занимава с изготвянето на общински вестник „Вестител“ и младежки дейности.
Image

Боянка Рахнева

Стажант

Боянка е завършила юридическото си образование във ВТУ „Св. св. Кирил й Методий”. Проявява по-значителен интерес в областта на гражданскоправните науки. За нея е важно непрекъснато да развива своите теоритични и практически знания.
Смята, че гражданските интереси трябва да се защитават. Приема присъединяването си към екипа на Pravatami.bg като мисия, в която допринася за правното обогатяване на обществото. Подкрепя поднасянето на правна информация от всякакво естество, написана на разбираем език и достъпна за всички, като принос към развитието на обществеността!

X
Бъди в час с най-новите Права: 1 имейл от нас на седмица.10 правни курса, които ти спестяват стотици левове