2017-10-16 Екипът | pravatami.bg

Екипът

Ние – екипът на pravatami.bg – вярваме, че ако искаме да живеем в едно съвременно и демократично общество, то неминуемо трябва да стъпи на една стабилна плоскост със солидна правна култура. Така, всеки от нас ще бъде уверен в наличието на правата си, ще знае и че зад всяко едно право се крие и нечие задължение. Като прибавим към последното и представата за общата правна рамка, в която може да маневрираме, плюс качествено използване на предоставените законови механизми за това – крайната цел за ефективно отстояване на гражданските и човешките ни права изглежда близка и постижима.

Нашата мисия е да повишим правната култура на българското общество.

Това е. Толкова е просто. Началото поставихме на 03.09.2012 г. и с помощта на хората, чийто снимки са по-долу, както и с твоята помощ създадохме среда за висока правна култура.

Имаме с какво да се гордеем.

0+

публикувани Права

Изработката на едно Право отнема средно 10 часа. Всички Права се актуализират според действащото законодателство.

0+

изявили се автора

Споделихме мисията си за по-висока правна култура с редица студенти по право и експерти през стажантската ни програма и рубриката Стани автор.

0.3+

милиона потребители

От началото (03.09.2012) до 01.08.2017 разкодирахме законите за над 4.3+ милиона българи. Всеки ден получаваме благодарности и това е най-голямата ни мотивация.

0+

 на моб. приложение

Сваляния на мобилното ни приложение “Правата ми”. Любовта на хората се пренесе и тук, защото сложихме Правата в джоба на всеки, налични по всяко време, от всяка точка. Безплатно.


Медиите за нас

 

Създава и подобрява човешки екосистеми. Помага и на други да създават. Отличен в “40 до 40” и с грамота “Джон Атанасов” от Президента на РБ.  Вярва, че идеята няма значение – важно е изпълнението. Пътува често, мисли, обича, чете, пише, лекторства, кара ски, играе тенис и не спира да учи. През 2012 г. основава pravatami.bg, а през 2013 г. чрез Advokatami Станимир продължава мисията си да направи правния свят в България по-добър.
Поли е адвокат в Софийска Адвокатска Колегия и медиатор, регистрирана към Министерство на правосъдието. Тя завърши право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. За нея проектът pravatami.bg е начин да допринесе за развитието на едно демократично общество, в което всеки знае правата си. Тя обича да готви и да спортува. Често можете да видите Поли усмихната и забързана по улиците на София или в метрото с телефон в ръка, отбелязвайки следващите задачи за деня.
Мариела е социален предприемач. Прекарва последната година в HULT Сан Франциско, където се фокусира върху социалното влияние на модерния бизнес. Тоест как да се създават и развиват бизнеси, които генерират печалба, но и правят добро за обществото и човечеството. През 2014 година основава и развива Софийския офис на представителя на Stedman за България – компания за внос и търговия на едро с продуктите на Stedman. Съ-основател на Advokatami.bg, където хората и бизнесът получават качествени правни услуги на добра цена, а адвокати имат възможност да развият клиентелата си.
Цветан Цаков е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Проявява интерес към наказателноправните науки, както и към IT право и Право на интелектуалната собственост. Стремежът към развитие и усъвършенстване не се ограничава до юридическите науки. Извън правото се занимава с разработка на уеб сайтове, html, css, seo, учи китара, зимата сноуборд – лятото DH по планините. Разпуска с Rammstein, концерти и пътувания.
Ники харесва правото и технологиите и се радва, че може да съчетава и двете в pravatami.bg. Той е част също така и от екипа на Advokatami.bg. Обича предизвикателствата в работата и държи винаги да достига поставените цели. Подкрепя по-модерния и алтернативен начин както за разбиране на правото, така и за практикуването му.
Голяма страст на Ники е спортът, а също така и природата. Всяка комбинация от двете, особено с приятели, за него е огромно удоволствие.
Image

Велимира Бакалова

редактор

Велимира е завършила специалност Право в УНСС. По време на следването си прекарва един семестър в университетa в град Лайпциг, Германия, където се запалва и интересът й към европейското и международното сравнително право. Завършила е и курс по австрийско стопанско право към Икономическия университет във Виена. Практически опит придобива като адвокатски сътрудник и като стажант в Комисия за регулиране на съобщенията. Пътуванията и контактът с чужди култури са любимото й вдъхновение.
Приема Pravatami.bg като начин да бъде полезна за обществото, както й като още една възможност да търси отговори на безкрайните въпроси, които правото поставя.
Елица е завършила право в Софийски университет “Свети Климент Охридски”. Голямата й любов са гражданскоправните науки. Проявява интерес към Правото на интелектуална собственост. Смята, че няма непревземаеми върхове, стига да имаме силна воля, жажда за нови идеи и да обичаме онова, което вършим. Обожава да учи нови неща, а pravatami.bg е идеалното място за това! Не я свърта задълго на едно място и честичко отпрашва на някое пътешествие. Обича изкуството, а най-голямата й слабост е музиката.
Image

Николета Безергянова

автор

Николета учи Право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Интересува се от облигационно и вещно право, а особено много я вълнува и изпълнителният процес. Вярва, че всеки трябва да получава ясна и достъпна информация, преведена от езика на законите на по-разбираем такъв. Присъединява се към екипа на Правата ми, за да допринесе за осведомеността на гражданите относно правата им, тяхната реализация и защита.
Image

Стела Парушева

автор

Стела е скоро завършила висшето си юридическо образование възпитаник на СУ “Св. Климент Охридски”. През 2011/2012 година, разширява професионалния си кръгозор във “Виадрина”, Франкфурт Одер, Германия.
Тя вярва, че в основата на всичко “нередно” стои незнанието, затова е готова да сподели своите правни познания с всеки, който иска да я чуе. Участието й в “Правата ми” е част от стремежа й да допринесе за устойчивото и балансирано развитие на нашия настоящ дом – Земята.
“Незнанието на правото не е извинение.” Нека не остане място за извинения!
Image

Йоана Мирчева

автор

Йоана учи „Право” във Великотърновския университет. Не може да каже, че от малка е мечтала да бъда адвокат или съдия. Малко преди да реши какво да кандидатства е знаела, че иска да стане бракоразводен адвокат. Сега, след няколко години в Юридическия факултет, вижда колко разнородно е правото. Целта й в момента е да покаже на останалите хора, че законите са създадени за тях, а не за конкретни личности. Вярва, че може да живее в едно общество, където всички си знаят правата, но заедно с това и задълженията. През последната година е разбрала може би най-важния урок в живота и в правото, а именно, че, за да се даде на някого, трябва да се вземе от другиго. Заради това се стреми да показва на хората както позитивите, така и негативите. Такава възможност получава чрез pravatami.bg. Заедно с това работата към сайта я мотивира и й помага да бъде по-добра в това, което прави, амбицира я да се развива и то не, защото „така трябва”, а защото го желае.
Image

Радостина Бръмбарова

автор

Радостина е от град Пловдив. Учи в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и е в 4-ти курс, специалност “Право”. Извън университета е доста социално ангажиран човек и гледа да се включва в инициативи, които са полезни, както за студентите, така и за всички останали. Именно поради тази причина е решила, че иска да стане част от екипа на Pravatami, за да може да допринася със знанията си за разкодирането на законите и по този начин да помага за информираността на хората за правата и задълженията им.
Image

Лора Терзиева

автор

Правото дава на човек безкрайно много възможности да се развива. За нея е предизвикателство да представи “скучното” и “сложно” право по един по – интересен и приятен начин на хората. Вярва, че само човек, който познава своите права, може да бъде истински свободен.
Image

Пламена Грозева

автор

Пламена учи Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски”. С удоволствие е станала част от екипа на pravatami.bg, за да помогне в повишаването на правната култура на българското общество. Пламена вярва, че активните граждани са именно двигателят на промяната!
Image

Диляна Георгиева

автор

Диляна е студент по право в СУ „Св. Климент Охридски”. Има разностранни интереси – обича да спортува, да чете, да научава всеки ден по нещо ново. Интересува се и от доброволчески дейности – към момента членува в сдружение “ПраВодач”, чиято цел е да разясни неясните текстове на закона пред учениците. Харесва й винаги да е заета с ползотворни дейности – да намира смисъл в това, с което се занимава.
Image

Юрия Марковска

автор

Юрия е студент по Право в последна година на обучение и най-много обича да чете книги и да се рови в широко поле от информация, а веднага след това обича морето и кафето. По душа е пътешественик и новооткривател. За нея писането за pravatami.bg е както част от нейното професионално обучение и развитие, така и поредното забавно приключение.
Image

Петилина Петрова

автор

Петилина завършва специалност Право и Правни науки в правния факултет на Вестфалския Вилхелм университет, град Мюнстер, Германия. След издаването на две самостоятелни стихосбирки и множество литературни участия у нас и в Германия, тя прегръща с радост идеята на Правата ми, да разкодира законите на разбираем и точен език, почерпила опит от своето обучение и живот извън родината.
Image

Магдалена Митева

автор

Магдалена е студент по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Вярва, че няма непостижими неща в тази галактика от възможности и всяко ново предизвикателство е всъщност едно ново приключение, което трябва да бъде изживяно. Правото е нейното лично предизвикателство, не като поредица от разпоредби, теории и съдебен процес, а като симбиоза с хората, които то има за цел да брани. Този връх е тръгнала да изкачва.
Image

Боряна Русева

автор

Боряна е завършила Право в СУ “Св. Климент Охридски” през ноември 2016 г. Правото никога не е било детската й мечта, но я е научило, че всяка ситуация има няколко гледни точки. През свободното си време обича да чете книги – предимно исторически романи и поезия. Вярва, че хората трябва максимално да се стремят да правят това, което ги вдъхновява и ги кара да се чувстват пълноценни и удовлетворени.
Image

Александра Василева

автор

Александра е завършила Право в СУ „Св. Климент Охридски“. Вярва, че с общи усилия и осигурявайки необходимите информационни ресурси, можем да трансформираме българското общество. Гледа на юридическата работа като на предизвикателство и възможност да демонстрира умение, креативно мислене и съпричастност в решаването на проблемите на хората. Вижда отношенията между гражданите и администрацията като конфликтна точка, по която има желание да работи. Свободното си време прекарва винаги близо до пясъка и морето. Обича астрономията и класическата литература.
Image

Атанас Григоров

автор

Едно от най-важните неща за Атанас е стремежът винаги да се развива и подобрява. Смята, че това трябва да става както във физически, така и в духовен план – затова обича еднакво да спортува, да чете, както и да спи, когато е капнал от умора, или да излезе на питие с приятели. Правото позволява на човек да развива способността, която го отличава от другите биологични видове – да разсъждава, затова и представлява интерес за Атанас. Завършил е специалност “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”.
Image

Маргарита Иванова

автор

Маргарита е завършила “право” в Русенски университет “Ангел Кънчев” през 2016 г, а в момента работи като юрисконсулт в търговско дружество. Професионалните й интереси са в областта на наказателноправните науки, търговското и семейното право. Обича да пътува на дълги разстояния, а в свободното си време изучава древните цивилизации. В “Pravatami.bg” продължава да уча с удоволствие и да помага на хората в търсене на знанието.
Image

Димитър Тренчев

Facebook мениджър

Митко се занимава със Social Media Marketing, а опита си натрупва в български и чуждестранни e-commerce компании. Завършва “Счетоводство” в УНСС, но въпреки сериозната сфера, свободното си време прекарва в арт занимания. Запален Instagram-ър, отскоро усъвършенства фотографските си умения вече с професионални сесии.
Image

Мария Димитрова

Актуализатор

Мария е завършила “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Страстта й са наказателноправните науки. И може би затова вярва, че “правото наистина е изкуство – за доброто и справедливото”. Би била много щастлива, ако “разкодираните права” помогнат на Обществото да открие и доброто, и справедливото в наглед скучното, злободневно и несправедливо ежедневие.
Image

Милена Горанова

Актуализатор

Милена e завършила Право в УНСС. Опита си e натрупала основно като юрисконсулт в строителна компания, а от скоро вече e вписан адвокат. В момента се обучава и за медиатор. Вярва, че в добрата комуникация между хората се корени разбирателството и взаимното признаване на интереси. Идеята за достъпна среда, в която всеки може да открие отговор на въпроса си, е причината да иска да се присъедини към Екипа на pravatami.bg. В свободното си време обича да e в планината, където се зарежда най-добре. Също така обожава да пътува и да среща нови култури.
Image

Цветелина Фердинандова

Актуализатор

Цвети е адвокат и медиатор към ЦСМ при Софийски Районен Съд. Вярва, че античната мъдрост „Здрав дух в здраво тяло” има сила и днес. Денс аеробиката в седмичната й програма е навик и забавление, което успешно съвместява със срещи за юридически консултации или подготовката на документи и за съдебни заседания. Pravatami.bg вижда като възможност да спомогне процес, в който се осъзнава, че правата съществуват наред с кореспондиращи им юридически задължения или за да бъде реализирано правото, следва да бъдат изпълнени условия или предпоставки за достигане на целения резултат.
Image

Борислава Терзиева

Стажант

Борислава е студент по право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Още от малка знае, че юридическата наука е нейното призвание. Нейна страст е пътуването сред красивата природа на България, а още повече и отвъд нейните граници. Именно интересът към чуждото е причината силно да се интересува основно от международно право, а също и от правото на Европейския съюз. Описва се като амбициозна личност и вярва, че няма неосъществими неща пред човека, който знае какво иска и работи здраво, за да постигне целта си.
Image

Натали Тодорова

Стажант

Натали учи право в СУ „Св. Климент Охридски“. Допадат й предизвикателствата, с които я сблъсква правото, както и начинът, по които развива мисълта и креативността й. Смята, че информираността и правната култура на гражданите са ключът към изграждането на силно и дейно общество. В свободното си време обожава да чете и да спортува , а пътуванията са голямата й страст. Харесва й всеки ден да научава или прави нещо ново и различно.
Image

Месут Хаджиосман

Стажант

Месут е юрисконсулт в кантората на ЧСИ и законодателен сътрудник в Народно събрание на Рeпублика България. Той е завършил право в Югозападен университет „Неофит Рилски”. В годините на следването си придобива практически опит като адвокатски сътрудник и като стажант при съветника по правни въпроси на Президента на Републиката. Амбициозен е и е готов на всичко, за да постигне успех в името на каузата, в която вярва. Смята, че добрият юрист гради своята дейност на основата на личния си морал и точното спазване на закона.
Image

Кристина Лазарова

Стажант

Кристина учи Европеистика в СУ “Св. Климент Охридски” с профил: Право. Работата ѝ също я въвлича в тази сфера, но на практика – от началото на 2017г. е част от екипа на престижна адвокатска кантора в столицата. Вярва, че досегът с правото на различни равнища разширява мирогледа и ни прави по-бдителни и социално ангажирани. Споделя латинската максима, че „правото е изкуство на доброто и справедливостта“ . Като част от екипа на pravatami.bg, Кристина очаква да отвори сетивата на всеки заинтересован от правото и да му покаже по лесен и достъпен начин защо е важно да познаваме и владеем това „изкуство“.
Image

Константин Сакаян

Стажант

Константин е студент по право в юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Признава, че от малък най – голямата му мечта е да може да се справя в живота. Докато учи средното си образование става свидетел на много несправедливости и това е стимул да се ориентира към правото. Но заветната му цел не е просто да „зубри“ правните текстове. Напълно подкрепя идеята за информация на лесен и достъпен език. Осъзнава следното: Законите са създадени, за да бранят общите човешки интереси, но нямаме ли информация за тях, те ще ни контролират. Именно това го привлича в pravatami.bg.
Image

Зюмра Исмаил

Стажант

През 2016 г. завършва право в Нов български университет. В момента е стажант към Софийски градски съд. Интересите й са в областта на семейно, поземлено и наказателно право. Извън правото има влечение към изкуството и в частност към фотографията. Освен това е страстен пътешественик и кулинар, които в повечето случаи се съчетават отлично. Смята, че е дълг на младите хора да допринасят за обществото, в което живеят. Pravatami.bg е идеалното място за хора, които желаят да се развиват в правната сфера, споделяйки знанията си и помагайки на други хора. Сайтът й харесва изключително много, защото е отличен способ за придобиване на сериозна и трайна правна култура от неюристи.

Научавай най-новите си права. 1 имейл на седмица.10 правни курса, които ти спестяват стотици левове