Регистрация

Регистрирай се, за да задаваш въпроси и да отговаряш.

Вход

Влез в своя профил, за да задаваш въпроси и да отговаряш.

Забравена парола

Забравена парола? Въведи твоя имейл адрес. Ще изпратим линк за нова парола по имейл.

Нужен е профил, Трябва да си в своя профил, за да добавиш въпрос.

Представяме Праватами 2.0 – нова, по-мощна и полезна платформа

Автор:
Представяме Праватами 2.0 – нова, по-мощна и полезна платформа

Приятели,

Все още студенти, в края на 2011 г. започнахме работа по pravatami.bg. Стартирахме с малки стъпки, написахме първата статия, която разкодира правата ни на разбираем език. Последва втора, трета, пета, десета. Намерихме себеподобни и започнахме да работим в посока повишаване на правната култура в България. Знаехме, че правим нещо хубаво, но нямахме и представа, че pravatami.bg ще се превърне в толкова голям и значим български проект.

Чувствам се късметлия, че през тези години работих с толкова много и талантливи Праватари. Благодарен съм за стотиците приятели и партньори на Правата, без които днес нямаше да сме тук.

Наближавайки момента до статия №1000, в екипа започнахме да мислим в посока каква е следващата стъпка? Как трябва да изглеждат Правата в идните години?

Подходът ни до сега: имаме дадена житейска ситуация (спират ме от КАТ) -> разписваме статия на разбираем език с правата и задълженията ни в тази ситуация.

В този подход липсва микро-помощта, защото покриваме най-честите ситуации, а специфичните проблеми на даден човек остават извън рамката.

Ето защо основната новост на Правата 2.0 е, че сега всеки може да задава конкретни правни въпроси, на които общността ни от Праватари и читатели да отговори. Така вървим от микро към макро, трупаме все повече специфични проблеми и техните решения. Следващият път когато някой друг има аналогичен проблем – ще може да намери отговора без да се налага да пита.

Ако си адвокат, юристи или просто имаш правен опит по темата – отговори на въпроса. Чрез гласуване най-добрите отговори отиват нагоре, а слабите – надолу.

Надявам се изцяло новият дизайн да ви харесва. Направихме търсачката на Права по-мощна от всякога. Продължаваме да пишем нови статии – всеки е добре дошъл да се включи като автор и/или редактор.

В заключение искам отново да благодаря на всички Праватари – автори, редактори, актуализатори, разработчици, посланници и партньори на Правата.

Вижте Правата 2.0 и ми кажете какво мислите!

Станимир Ненов

Станимир Ненов

Праватар

Основател и предприемач. Радвам се, ако успявам да създавам полезни неща. Помагам и на други да създават. С pravatami.bg създадохме най-голямата среда за разкодирани закони – правна информация на разбираем език. Advokatami.bg е инструментът за реализиране на права. Иновираме в правния свят с цел отношението клиент – адвокат (или клиент – администрация) да бъде без бюрокрация, сигурно и достъпно. Вярвам, че идеята няма значение – важно е изпълнението. Когато мога пътувам, чета и ако остава време – мисля. Не спирам да уча. Обожавам тенис.

Още от Блога


10 правни курса,
които спестяват стотици левове